miercuri, 18 noiembrie 2015

Cât de mult doriți să vă schimbați, să dețineți abilitatea de a stabili relații?

Discutam data trecută despre faptul că abilitatea de a stabili relații cu ceilalți poate fi antrenată sau dobândită de fiecare dintre noi, dacă depunem efort, ne dorim cu adevărat acest lucru și încercăm să ieșim din zona noastră de confort.

John Maxwell scrie despre curajul schimbării. Curajul nostru de a conștientiza că există anumite lucruri deficitare în viața noastră, în abilitatea de a stabili relații cu ceilalți și să avem o dorință de a schimba aceste lucruri.

Am regăsit o idee interesantă legată de eșec. Fiecare persoană reacționează diferit în fața eșecului. Există persoane care renunță, există persoane care fac față situației, trec peste acel eveniment nefericit și există persoane care se schimbă. Voi din ce categorie faceți parte și din ce categorie v-ați dori să faceți parte?

Sursa foto aici


Se spune că eșecul nu trebuie privit neapărat ca un eveniment negativ în viața noastră și că acesta poate ajuta la dezvoltarea noastră. Este adevărat, în situația în care acel eșec produce o schimbare pozitivă în noi. Dacă eșecul ne determină să facem ceva diferit pentru a deveni mai buni atunci îl putem considera folositor.

Abilitatea de a stabilii relații cu ceilalți începe cu înțelegerea valorii oamenilor. (Maxwell, 2010, p.29)

Aceasta este concluzia la care au ajuns mai multe companii atunci când se vorbește despre dezvoltarea unei afaceri. Capacitatea de a cunoaște, de a intra în legătură cu oamenii potriviți și de a menține o relație cu aceștia. Menținerea relațiilor cu oamenii potriviți o putem realiza doar dacă există o conexiune între noi, dacă avem capacitatea de a stabili o relație.

Există mai multe situații în care putem stabilii relații: de la persoană la persoană, în cadrul unui grup sau cu membrii unui public. Ce putem face pentru a stabili relații mai bune în aceste situații? În primul rând este important să avem dorința schimbării, să ne dorim să schimbăm ceva în comportamentul nostru.

La finalul acestei cărți vom dobândi câteva noțiuni teoretice despre cum putem stabili relații în aceste trei zone. Dacă vom avea dorința schimbării și vom pune în practică cele citite vom avea șansa să dobândim, în timp, abilitatea aceasta necesară pentru a avea succes în orice domeniu. Mai jos puteți citi pe scurt despre stabilirea relațiilor în cele trei situații.

Stabilirea relațiilor de la persoană la persoană:

Este important să discutăm mai mult despre persoana din fața noastră și mai puțin despre noi. Așa cum spune Dale Carnagie, fiecărui om îi place să vorbească despre ceea ce face și este bine să îi oferim aceasta ocazie.
Ne vom putea apropia mai mult de o persoană dacă la întânirea cu aceasta îi putem oferi ceva: o idee valoroasă, un citat, o recomandare de carte, o carte, etc.
La finalul conversației putem întreba persoana cu care discutăm dacă o putem ajuta într-un fel sau altul. E important să facem ceea ce ne-a rugat, dacă acel lucru este posibil. Oamenii care dau dovadă de amabilitate au șanse mai mari să se apropie mai ușor de alte persoane.

Stabilirea relațiilor într-un grup:

Fiecare persoană dintr-un grup are rolul său și contribuie cu ceva la dinamica grupului. Este bine să identificăm calitățile fiecărui membru și să-l complimentăm pentru acestea. Sinceritatea în acest caaz joacă un rol important, este bine să facem acest lucru în mod natural, nu forțat. În caz contrar, oamenii își vor da seama repede de acest aspect.
Succesul sau eșecul unui grup trebuie săbătorit sau asumat de fiecare persoană în parte. Încearcă să încurajezi grupul să sărbătorească succesul și de asemenea, în alte situații încearcă să găsești modalități prin care să ajuți grupul să confrunte eșecul.

Stabilirea relațiilor cu membrii unui public:

Este important să transmitem ascultătorilor că ne bucurăm să fim alături de ei și să le spunem ceea ce vrem să le oferim.
De asemenea, este important ca publicul să fie conștient că prin prezența lui, ne ajută pe noi și ne aduce un plus de valoare.
Prezența la acel eveniment este prioritatea noastră principală din acea zi.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din domeniul automotive din Sibiu suntem în căutare unui Responsabil control, o persoană cu atenție mare la detalii și bune abilități de lucru în echipă. 
În cadrul aceleași fabrici suntem în căutarea unui Inginer de proces, o persoană cu studii tehnice, bune abilități de analiză și comunicare.
Tot în cadrul fabricii de mai sus, căutăm o persoană care să își dorească să lucreze pe un post de Inspector Calitate. Este importantă experiența anterioară pe un post similar.
Suntem de asemenea, în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Pentru cei interesați de domeniul imobiliar avem disponibil un post de Asistent Manager Vânzări. Postul presupune consilierea clienților până la semnarea contractelor și implicarea în diverse negocieri. 


Alte domenii:

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 


Să ne recitim cu bine data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu