miercuri, 24 noiembrie 2010

Ducem lipsa de oameni buni, va vine sa credeti?


In cazul in care nu stiati asta inca, eu sunt Catalin VACON, noi suntem Job Connect si sloganul nostru este "oameni potriviti" (the right people). Sunt convins ca am fi plasat mai mult de 100, poate 200, poate 500 de oameni pentru job-urile clientilor nostri daca ar exista oameni buni mai multi si/sau mai vizbili si mai mult promovati. Peste tot auzim ca ducem lipsa de specialisti, ca nu sunt suficienti. Optica mea, s-a schimbat un pic. Cred ca ducem lipsa de oameni buni. Un om bun, in viziunea mea, ar trebui sa stie ce vrea sa FACA in viata sa profesionala. Un astfel de om poate vorbi mult despre ceea ce FACE, despre ceea ce a INVATAT, INVATA. Un astfel de om GANDESTE pentru ca viata lui nu are valoare, sau, pentru a nu exagera, nu are aceeasi valoare, daca ceea ce face este MEDIOCRU. Un astfel de om, indiferent de meseria sa si de competentele sale, vrea rezultate, merge in directia lor tot TIMPUL.



Un astfel de om lipseste si daca exista sta izolat, probabil asta este marea problema si tragedie din societate. Cei ce se aseamana se aduna. Un domn a pacalit un spital ca este medic. Sunt ferm convins ca oamenii care l-au adus acolo pacalesc pacienti ca ii trateaza. Cei ce se aseamana se aduna. Am aflat in dimineata asta ca platim impozite si taxe ca sa sustinem si 30.000 de bugetari care au ca rol si menire sa colecteze banii acestia. Va vine sa credeti?

Ceilalti lucreaza fara sa gandeasca. Lucreaza prost si gandesc putin. Nu vad ca exista o legatura. Trebuie sa lucrezi mult si bine si sa gandesti putin si bine, dar ca sa ajungi acolo trebuie neaparat sa le faci pe ambele. Am un mare dezgust pentru oamenii care spun ca au un salariu mare si muncesc putin. Am o mare dezamagire cand intalnesc oameni care muncesc mult si primesc bani putini si vor sa fie in situatia celor pe care ii dezgust.

ROMANIA!! Ne lipsesc oamenii buni, formam roboti, angajam "brate de munca" si probabil vom ajunge sa fim condusi doar de astfel de persoane, daca nu iesim in evidenta, nu-i scoatem la lumina pe acei OAMENI BUNI si nu le ducem mai departe obieciurile si valorile. Ieri am dat un telefon la o doamna directoare care mi-a spus dupa ce i-am spus numele meu si al firmei ca NU ESTE INTERESATA, fara sa stie ce vreau sa-i ofer. Cei care lucreaza in vanzari cunosc tipologia aceasta de om. Va vine sa credeti ca acestia reprezinta majoritatea oamenilor cu care un agent de vanzari interactioneaza cand face cold calling? E un pic amuzant.

Concluzia!! Promovati oamenii buni, stati in preajma lor si tineti la distanta oamenii care se bat cu pumnii in piept pentru ca au descoperit niste fraieri.

Va salut pe aceia care ati prins mesajul!! Sper sa putem promova prin oameni buni o Romanie mai buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu