miercuri, 2 martie 2011

CURS GRATUIT DE GERMANA B1 – B2 IN GERMANIA

Clinicile din Germania se orienteaza din ce in ce mai mult spre medicii romani, iar dorinta acestora de a profesa acolo este la fel de mare. Astfel ca, managerii de spitale din Germania vin cu oferte din ce in ce mai competitive. Cunoasterea limbii germane la un nivel avansat de catre medici este o cerinta obligatorie a guvernului Germaniei, iar clinicile nu pot decat sa o respecte.

Exista multe situatii cand medicii romani incep sa abordeze clinicile, firme de recrutare din tara si din Germania inca de cand ajung la nivelul limbii germane B1 sau chiar A2. De cele mai multe ori raspunsul acestora este: “Contactati-ne cand veti avea nivelul B2.” Nivelul B2 stabilit de Germania este unul realist, intrucat in domeniul medical comunicarea este foarte importanta, iar o conversatie medic - pacient la nivelul B1 este foarte dificila, lucru recunoscut chiar de medicii romani.

Medicii vor curs in Germania

Mai multi medici cu nivelul B1, dar si A1, A2 au fost interesati de ofertele Job Connect. Chiar daca nu s-au incadrat cerintelor, noi am incercat sa gasim o solutie pentru fiecare dintre ei. Astfel ca, o parte dintre medicii si studentii in an terminal, cu nivel de cunostinte minime de limba germana, care ne-au abordat au fost incadrati intr-un program de invatare a limbii germane. Este vorba de un curs intensiv de limba germana organizat de Job Connect, in cadrul caruia exista deja doua grupe de cursanti (medici si studenti in anul VI la Medicina). Toti cursantii vor avea asigurat un loc de munca in Germania, conform cerintelor lor.

Cei mai multi medici care ating nivelul de limba germana B1 au dorinta de a continua invatarea limbii germane pana la B2, in Germania. Vor acest lucru pentru ca, spun ei, cunostintele de limba germana se dobandesc mult mai repede si mai bine daca acest curs se face in Germania, iar perioada de curs de dinaintea angajarii o privesc ca pe o perioada de acomodare pana incep munca propriu-zisa. In ideea asta, ei cauta oferte de job-uri in Germania care sa includa si un curs de limba germana nivelul B1-B2. De curand, Job Connect are o astfel de oferta, parcurgerea unui curs in Germania si un job asigurat dupa finalizarea cursului.

Training” in limbaj medical

Oferta vine din partea unui lant de clinici aflat in zona de sud a Germaniei.

Cursul este adresat medicilor care au nivelul de limba germana B1 si isi doresc sa ajunga la nivelul B2 urmand un curs in Germania. Durata cursului este de 6 saptamani, iar o grupa este formata din 6 medici. Continutul textului va include si un “training” bazat pe limbajul medical, precum si informatii cu privire la sistemul medical din Germania si nu numai. Cursul se va organiza cinci zile pe saptamana, cate 7 ore in fiecare zi, in total aproximativ 200 de ore. Organizatorii cursului s-au gandit ca fiecare cursant ar trebui sa mai aloce inca 2 ore pe zi pentru teme si pentru studiu, iar in weekend inca 5-6 ore.

Curs gratuit de limba germana

Cursul este unul gratuit pentru cursanti, intrucat, pe perioada cursului, clinica va acoperi costurile ce tin deplasarea din Sibiu in Germania, cazare, masa, profesor de limba germana, sala de curs, material didactic necesar cursului, inclusiv testarea pentru obtinerea certificatului B2.

Medicii cursanti vor locui foarte aproape de clinicile in care vor fi angajati, iar pe perioada celor 6 saptamani, se vor familiariza cu acestea intrucat vor fi organizate mai multe vizite in cadrul sectiilor acestor clinici.

De asemenea, pe perioada cursului, medicii vor primi sprijin in obtinerea aprobarii si permisului de munca.

Partenerii nostri din Germania vor fi prezenti, in luna martie, in Sibiu pentru a evalua candidatii si pentru a selecta 6 dintre ei.

Cei interesati de oferta Job Connect, ne pot contacta la adresa de e-mail: office@jobconnect.ro, sau la nr. de tel: 037.400.1054 sau 0754.048.181.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu