miercuri, 20 aprilie 2011

REZIDENTIATUL IN GERMANIA


In Germania, specializarile cu cei mai multi medici sunt medicina generala si medicina interna, cu aproape 42.000 de medici fiecare. Urmeaza chirurgia si anestezia, specializari alese de 19.500, respectiv 18.800 de medici.

Cu toate ca, in Germania, acestea sunt specializarile cu cei mai multi medici, clinicile nemtesti isi doresc sa angajeze cei mai multi medici straini pe aceste specializari. Astfel ca medicii care au profesat in Romania pe aceste specializari sau isi doresc ca in Germania sa urmeze medicina interna, chirurgie, anestezie vor fi preferati de spitalele germane.

In timp ce, specializarile Radiologie, Oftalmologie, ORL, Dermatologie sau Urologie sunt mai putin cautate de catre spitalele din Germania.

Trebuie stiut faptul ca daca un medic isi alege, in Germania, specializari precum: angiologie, endocrinologie si diabetologie,gastroenterologie, hematologie si oncologie, cardiologie, nefrologie sau pneumologie, vor trebui sa isi insuseasca,in primii ani, cunostinte generale de Medicina Interna. Apoi vor parctica pe una dintre specializarile alese.

Acestea sunt stagiile de pregatire pentru trei dintre cele mai cautate specializari: Chirurgie generala, Medicina Interna si Ginecologie, conform Asociatiei Medicilor a landului Bayern (Ärztekammer Bayern).


CHIRURGIE GENERALA 60 de luni (5 ani):

  • 24 de luni – formare profesionala in domeniul chirurgiei;

  • 48 de luni (asistat de un medic coordonator), din care pot fi:


- 24 de luni in Chirurgie generala si/sau in alte specializari ce implica specializarea chirurgie: 12 luni pe Anesteziologie, Anatomie, Obstetrica-Ginecologie, Medicina Interna si Gastroenterologie, Chirurgie maxilo- faciala, Neurochirurgie, Patologie, Urologie si alte 12 luni in ambulatoriu.


- 12 luni in Ortopedie si Traumatologie;

- 12 luni in Chirurgie Viscerala.


OBSTETRICA-GINECOLOGIE 60 de luni


  • 60 luni – asistat de un medic coordonator, din care:


- 6 luni in alt domeniu decat Obstetrica-Ginecologie;

- 12 luni intr-o supraspecializare din domeniu Obstetrica-Ginecologie (ex. Endocrinologie ginecologica si Medicina Reproductiva, Ginecologie oncologica sau Obstetrica si Medicina Perinatala).

- 24 luni in ambulatoriu.


La care se adauga 80 de ore de curs de ingrijre primara si psihosomatica.


MEDICINA INTERNA 60 de luni


60 luni – asistat de un medic coordonator, din care:


  • 36 de luni – formare profesionala de baza in Medicina Interna, in stationar.

  • 24 de luni – formare profesionala in Medicina Interna, in stationar.


Informatii cu privire parcurgerea rezidentiatului in Germania pe alte specializari, veti primi trimitand un e-mail pe adresa office@jobconnect.ro sau andreea.rau@jobconnect.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu