marți, 26 iunie 2012

Programator .NET, PHP, JAVA sau Cea mai tare provocare profesionala? - This is the question!



Bun gasit!

Sunteti programator si primiti prin e-mail diverse oportunitati de cariera? Care este elementul care va determina sa aplicati la anumite anunturi, iar pe altele sa nu le luati in considerare?

Trebuie sa marturisesc faptul ca imi face o mare placere sa vorbesc cu oamenii din jurul meu, sa fiu inconjurata de acestia, sa impartasim opinii, sa initiem polemici. 

Cautand pe Google raspunsul la diverse intrebari care la prima vedere parea simplu, insa eu nu il aveam, am observat ca de cele mai multe ori aceste raspunsuri le gasesc pe diverse bloguri, si anume in raspunsurile oferite de persoane binevoitoare care s-au lovit mai mult sau mai putin de situatii similare, au vazut, au auzit, ori s-au confruntat ei insisi cu asemenea "probleme".   

Cu cateva zile in urma imi storceam creierii pentru a gandi un titlu cat mai potrivit pentru un anunt care sa atraga atentia programatorilor pe care eu ii caut de ceva timp. Aceasta este meseria mea! Prezint diferite oportunitati de cariera intr-un mod cat mai obiectiv si atractiv, astfel incat persoanele vizate sa aplice la anuntul pe care eu il postez. Intr-adevar, dupa cateva zeci de minute bune de gandire, au inceput sa apara tot felul de idei, care mai de care mai “interesante” sau mai “nefericite”.
Am incercat tot soiul de strategii si chiar m-am pus in locul unei persoane care este fericita la locul actual de munca, si care primeste o oferta de job prin email. Ce m-ar putea determina sa deschid acest email si sa aplic la acest job? Sa fie titlul cel care ma va face sa aplic pentru acest job, sau descrierea si cerintele postului? Hmmm...
Pornind de la aceasta dilema, am incercat sa realizez un mic experiment. Astfel, am postat cateva anunturi care aveau un titlu mai...neconventional, si cateva anunturi cu titlul Programator JAVA, PHP, .NET.

Rezultatul?

0 aplicanti! 

Am acum o alta intrebare in minte: Cum faceti dumneavoastra diferenta dintre un job interesant si unul care nu merita osteneala? Exista oare un algoritm matematic de tipul DA / NU, sau este asezarea cuvintelor in propozitie cea care atrage atentia si misca mana pe mouse pentru a da click pe anuntul de angajare?

Referitor la serviciile de HR oferite programatorilor, am gasit si un blog interesant, pe care, citindu-l, am avut si cateva lucruri de invatat, insa si cateva obiectii.

Va invit sa oferiti solutii la aceasta dilema, si de asemenea sa va exprimati o opinie referitor la modul de abordare din partea companiilor de HR!

Problema luarii unei decizii este un subiect intens studiat si de asemenea unul extraordinar de fascinant! 
Sunt incantata ca pot sa deschid un asemenea subiect de discutie, prin intermediul caruia vom reusi impreuna sa descoperim o foaaarte mica parte din acest domeniu atat de vast si in mare parte necunoscut, insa care are o mare valoare atat pentru persoanele care lucreaza in resurse umane, cat si pentru persoanele care primesc aceste servicii. Este lesne de inteles faptul ca aceasta interactiune este un schimb reciproc, iar un echilibru odata stabilit poate produce acea  armonie de care avem nevoie pentru a nu ne deranja unii pe ceilalti de activitatile pe care le presupune profesia aleasa!

Care dintre aceste doua titluri v-ar starni curiozitatea sa aflati mai multe detalii despre un anumit job? Programator .NET, PHP, JAVA sau Cea mai tare provocare profesionala?

Imi face o deosebita placere sa facem schimb de opinii, atitudini sau sugestii care va vin in minte in urma lecturarii gandurilor de mai sus!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu