vineri, 24 august 2012

NU citi DACA nu ai un scop profesional!



Dam startul unei campanii de informare a oamenilor dornici sa obtina jobul mult visat!

De ce este important sa avem un scop profesional? Ce este stabilitatea si de ce avem nevoie de ea? Cum poti sa iti cresti increderea in tine? Care sunt pasii in alcatuirea unui plan solid? Avem o teama de esec sau o teama de succes?

Care este factorul care ii determina pe unii oameni sa evolueze continuu, sa fie impliniti, fericiti si sa aiba parte de locul de munca mult visat, in timp ce alte persoane nu sunt capabile nici macar sa viseze si sa porneasca la drum?

In urmatorul interval de timp voi raspunde acestor intrebari pe care mi le-am adresat eu insumi si am primit raspunsul citind cartile recomandate de colegii mei si „furand” din experienta altor persoane.

Unul dintre cele mai pretuite atribute aici, in Job Connect, este cel al stabilitatii.
Cautand in Dictionarul Explicativ al Limbii romane cuvantul “stabilitate”, am gasit ca si sinonime urmatoarele cuvinte: “trainicie”, “statornicie”, “fermitate” si ca si antonime - “fluctuatie”, “mobilitate”, “variabilitate”. De ce sunt acestea relevante in contextul muncii?

Stabilitatea la locul de munca este adesea asociata cu loialitatea, perseverenta , SUCCESUL, de cele mai multe ori exact in aceasta ordine.
Noi, Job Connect, apreciem oamenii stabili, capabili sa fie loiali si perseverenti , care pot atinge succesul si care nu renunta la cel mai mic semn de opozitie sau de ghinion. Perseverenta este un factor esential de transformare a dorintei in calea spre succes. De asemenea, perseverenta nu poate exista fara ca vointa sa fie prezenta. Vointa si dorinta reprezinta o combinatie infailibila in realizarea obiectivelor stabilite.

Convingerea ca detinem controlul asupra rezultatului unei anumite situatii date poate avea consecinte importante asupra comportamentului nostru, asupra motivatiilor si increderii in sine.
Adesea, gandul ca putem controla anumite evenimente ne face sa devenim mult mai receptivi la situatiile favorabile indeplinirii scopului stabilit, participand mai activ la evenimentele care ni se intampla si ne sporeste nivelul de incredere in capacitatea personala de a gestiona o situatie dificila.

In acelasi timp, in momentul in care suntem timorati, neincrezatori in fortele proprii si consideram ca nu putem in niciun mod sa controlam evenimentele care ni se intampla, devenim victimele acestora, atribuind succesele noastre intamplarii, norocului sau sansei, fara a fi constienti de potentialul nostru intern.

Niciodata nu este tarziu sa luam in propriile maini carma destinului nostru pentru a ne conduce singuri catre succesul dorit! In acest mod, chiar si cel mai mic succes va fi trait la o intensitate mult mai mare, intrucat stim cu siguranta ca este rodul propriilor noastre eforturi si actiuni. Increderea in sine va creste si vom infrunta cu mai mult curaj greutatile intampinate.

Asadar, va invit sa urmariti postarile de pe blogul nostru, unde veti putea gasi, in fiecare zi de vineri, postate noi articole care se refera la povesti de viata adevarate, din care se pot extrage cu usurinta invataminte demne de urmat pentru a atinge succesul.

Este interesant sa invatam din experienta altora si sa avem capacitatea de a o adapta personalitatii noastre. Sau, cu alte cuvinte, “Este bine sa invatam din greselile celorlalti, intrucat noi nu vom avea timp sa le facem pe toate” :)


Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu