luni, 10 august 2015

Cum să preluăm controlul asupra vieții noastre? (2)

Bine v-am găsit!

Astăzi mi-am propus să continuăm discuția despre preluarea controlului și despre strategia propusă de Brian Tracy pentru a reuși acest lucru.

Săptămâna trecută am adus în discuție o parte din metodele propuse de Brian Tracy pentru a prelua controlul asupra gândirii si implicit asupra vieții noastre. Sper ca ați lecturat cu plăcere și că acestea v-au fost de folos.

După cum bine ne-a obișnuit trainerul american principiile și metodele sale se orientează după anumite Legi simple dar care pot să ne inoveze gândirea și comportamentul nostru față de ceilalți dar și față de propria persoană.

Legea Așteptărilor

Legea așteptărilor stipulează că orice așteptăm cu încredere devine propria profeție auto-îndeplinită. V-ați gândit vreodată că anumite cuvinte rostite la începutul zilei ne pot determina și activa în așa fel încât să ne așteptăm la ce este mai bun? Să ne spunem dimineața: „Astăzi cred că mi se va întâmpla ceva extraordinar”.
Explicația este că atunci când ne așteptăm să avem succes, într-un final vom avea. Și dacă ne așteptăm să fim fericiți și populari, vom fi fericiți și populari. Deoarece prin verbalizarea și exprimarea propriului viitor este ca și cum am vorbi despre cum credem că se va întâmpla pe viitor. Așteptările ne vor determina atitutdinea, iar conduita noastră îi va face pe oameni să se comporte față de noi într-un mod care reflectă ceea ce gândim pe dinăuntru. De aceea este important să vorbim mereu pozitiv despre viitor. Pentru că oamenii fericiți și de succes își mențin continuu o atitudine de așteptări pozitive de la ei înșiși.

Legea Atracției

Este considerată cea mai importantă normă în explicarea succesului și eșecului.
Ea stipulează că suntem magneți vii și că atragem inevitabil, în viața noastră oameni și circumstanțe care sunt în armonie cu gândurile noastre dominante, în special cu acelea pe care le abordăm într-un mod puternic emoțional. Practic, cu cât ne gândim mai mult la ceva ce ne dorim, cu atât devenim mai nerăbdători să obținem acel lucru. Iar, cu cât vom deveni mai entuziști sau mai convinși, cu atât mai mult vom atrage acel obiectiv în viața noastră. Putem vedea gândurile noastre ca pe un câmp energetic puternic care va atrage oamenii, circumstanțele, ideile, oportunitățile și resursele de care avem nevoie să ne atingem obiectivele.

Legea Corespondenței

Această lege spune că lumea noastră exterioară corespunde lumii noastre interioare și că ceea ce experimentăm in exterior este o reflectare a lumii noastre interioare. Lumea noastră exterioară de bogăție, muncă, relații și sănătate va reflecta ce se întâmplă înăuntrul nostru. În final, nimic nu poate rămâne permanent în viața noastră dacă nu corespunde cu ceva dinăuntrul nostru. Prin atitudinea noastră interioară vom putea să schimbăm aspectele exterioare ale vieții noastre. Odată ce noi vom fi pozitivi și fericiți înăuntrul nostru vom putea exprima aceeași atitudine și în exterior. Iar, acest lucru îl putem face preluând controlul gândirii noastre.
Singurul lucru asupra căruia avem control complet este conținutul propriei minți. Numai noi putem hotărî ce vom gândi și cum anume ne vom raporta la un anumit lucru.
Abilitatea de a ne îndrepta gândurile către o destinație pe care o alegem este suficientă pentru a ne permite să depășim toate obstacolele și a ne compensa toate eforturile în drumul către succes.
Din timp ce vom începe să ne modificăm modul de a gândi despre obiectivele și posibilitățile noastre, credințele și acțiunile noastre se vor modifica. În felul acesta vom reuși cu siguranță să facem mai multe lucruri necesare pentru a ne transforma visurile în realitate.
Trebuie să ne gândim că cei mai mulți oameni încep cu puține avantaje și puțini bani. Nu avem cu toții aceeași educație, oportunități sau resurse dar, este important să găsim situația potrivită pentru talentele și abilitățile noastre.

Nimeni nu va face nimic pentru noi. Trebuie să fim conștienți că dacă vom continua să învățăm și să ne perfecționăm vom ajunge într-un final să deținem controlul. Iar, atunci când apare o șansă să acționăm imediat. Pentru că trăim într-o lume minunată cu multe oportunități și posibilități de a ne îndeplini visurile este important să știm că nu există limite legate de ceea ce putem realiza în afară de cele pe care ni le stabilim cu propria gândire.

Până săptămâna viitoare vă doresc numai gânduri bune iar prin activitățile voastre să fiți de neoprit în drumul spre succes!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu