marți, 4 august 2015

Cum să preluăm controlul asupra vieții noastre?



Bine v-am găsit!

Astăzi doresc să discutăm şi să învăţăm cum să preluăm controlul asupra vieții noastre. Este important să deținem controlul asupra vieții și asupra ceea ce gândim dacă ne dorim să avem succes într-un anumit domeniu. Preluarea controlului este unul din pașii pe care trebuie să-i urmăm pentru a reuși să ne schimbăm.

Este simplu să deținem controlul atunci când conștientizăm că putem învăța orice ne este necesar și că putem realiza orice obiectiv pe care ni-l propunem.

Trebuie să înțelegem faptul că nimeni nu este mai deștept sau mai bun ca noi. Și, dacă există persoane în anturajul nostru care fac un lucru mai bine ca noi este pentru că au învățat cum să reușească înaintea noastră.

Blocaje – Neputinţa învăţată şi zona de confort

Atunci când nu reușim să vizualizăm aceste principii înseamnă că ne lovim de cele două blocaje mentale majore care ne trag înapoi și anume: neputința învățată și zona de confort.
Poate și voi ați experimentat aceste blocaje doar că la momentul respectiv nu reușeați să le definiți în acest fel.
Neputința învățată este unul din principalele obstacole în calea succesului și a împlinirilor. Practic, ceea ce simțim este că nu putem face nimic pentru a ne influența evenimentele sau pentru a ne îmbunătăți viața.
Experimentăm acest blocaj prin folosirea repetată a cuvintelor „nu pot”. În final, ajungem să devenim pasivi și să acceptăm situația.
Cea de a două condiție mentală care ne poate trage înapoi este menținerea în zona de confort. Ne limităm într-o zonă care ne provoacă confort și opunem rezistență la modificări chiar dacă nu suntem mulțumiți sau fericiți. Riscăm în această situaţie să ne complacem şi să devenim oarecum mulţumiţi. Într-o astfel de stare vom fi tentaţi să căutăm securitatea în detrimentul oportunităţilor.

Cei doi factori care contribuie cel mai mult la sentimentul de neajutorare şi la limitarea în zona de confort sunt frica şi ignoranţa. Este ştiut faptul că, cu cât ştim mai puţin despre un subiect, cu atât ne este mai frică să încercăm ceva nou sau diferit în domeniul în care ne dorim performanţe.
Putem neutraliza frica şi ignoranţa prin dorință și cunoaștere. Dacă ne dorim ceva suficient de mult trebuie să fim conştienţi că nu există aproape nicio limită legată de ceea ce întreprindem. Şi, cu cât învăţăm mai mult despre orice subiect cu atât va fi mai mare dorinţa de a realiza ceva în acel domeniu.

Prin dezvoltarea nivelurilor de dorinţă şi cunoaştere vom diminua efectele auto-limitative ale fricii şi ignoranţei precum şi neputinţa învăţată şi limitarea la zona de confort.

În final, vom fi capabili să înlocuim teama şi ignoranţa cu încrederea şi curajul. Cu cât vom fi mai conştienţi de ceea ce este cu adevărat important pentru noi cu atât vom avea mai mult curajul să încercăm să realizăm acel lucru şi să avem încredere că vom reuşi.

În continuare voi surprinde o parte din modalităţile recomandate şi aplicate de Brian Tracy care ne vor ajuta să preluăm controlul asupra propriei vieţi.

Acceptarea responsabilității

Discutam şi în articolele trecute despre asumarea responsabilităţii şi importanţa sa în procesul de schimbare a gândirii şi a vieţii. După cum spuneam şi atunci totul depinde doar de noi. Noi suntem răspunzători să facem tot ceea ce este necesar pentru a obţine un anumit lucru pe care ni-l dorim. După ce vom reuşi să ne asumăm răspunderea totală pentru viaţa noastră ne vom vedea ca nişte învingători.

Legea Credinței

Orice crezi cu adevărat îți va deveni realitate. (Brian Tracy)

Atunci când noi credem cu adevărat că ne-a fost destinat să avem o reuşită importantă şi ne menţinem această credinţă indiferent ce se întâmplă, atunci nimic din lume nu ne va opri să avem mare succes.
Este important să acţionăm întotdeauna în exterior în concordanţă cu modul în care suntem şi în care credem pe dinăuntru.
„Circumstanţele nu-l fac pe om ci doar îl dezvăluie pe el însuşi” – Terrance.

Un exercițiu care ne va ajuta cu siguranță este să ne dezvoltăm înăuntrul nostru valorile, credințele și calitățile pe care le admirăm cel mai mult comportându-ne de parcă le-am avea deja. De exemplu, pentru a ne dezvolta curajul, să ne forțăm să acționăm într-un mod curajos, chiar dacă ne este frică. În curând faptele noastre vor fi imaginea în oglindă a actelor noastre, iar actele noastre vor fi imaginea în oglindă a credințelor noastre.

Astfel, dacă dorim să ne transformăm viaţa trebuie să acţionăm din interior. Trebuie să începem să ne schimbăm gândirea dacă vrem să ne transformăm viaţa. Ne vom controla şi determina viitorul prin gândurile care le avem în prezent.

Până săptămâna viitoare vă invit să aveți curajul de a renunța la scuzele preferate și să vă depășiți zona de confort pentru a deveni o persoană excelentă și pentru a vă îndeplini obiectivele!


Până atunci vă doresc numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu