miercuri, 27 ianuarie 2016

Patru elemente importante în procesul de stabilire a relațiilor (II)

Bine v-am găsit!

Data trecută am discutat despre două dintre cele patru nivele importante în procesul de comunicare eficientă: nivelul vizual și nivelul intelectual.

Astăzi ne vom îndrepta atenția spre celelalte două nivele: emoțional și verbal.

Stabilirea relațiilor la nivel emoțional

Oamenii, în general, reacționează foarte intens la emoții. Atunci când vorbim în fața unei persoane sau al unui grup, pe lângă informații transmitem și din emoțiile noastre. Starea noastră interioară are mari șanse să se observe chiar dacă încercăm să ne ascudem în spatele cuvintelor. „Omul este așa cum se simte în inima lui”. Dacă vrem să transmitem un mesaj pozitiv, unei persoane din familie, copilului sau partenerilor de afaceri, este important ca noi, în interior să fim pozitivi, să simțim cu adevărat acest lucru. Atunci când cineva povestește despre un lucru de care e pasionat și cu adevărat interesat, oricine poate observa sinceritatea.

Chiar și cele mai alese cuvinte își pierd puterea când nu sunt folosite cum trebuie. Atitudinea este adevăratul barometru al unui discurs. (Maxwell, 2010, p.78)

Atitudinea noastră poate să influențeze modul în care ceilalți percep mesajul nostru. Nu putem spune de exemplu, o glumă pe un ton trist. Cu siguranță nu va avea efectul dorit. La fel, dacă povestim despre un nou proiect, un nou produs sau serviciu și transmitem emoții negative vom primi înapoi doar emoții negative.

Trei lucuri sunt importante și Maxwell ne sugerează să ținem cont de ele: să fim pozitivi, să credem în noi și să ne concentrăm asupra celorlalți, asupra modului în care ei se simt.

Stabilirea relațiilor la nivel verbal

Cuvintele sunt moneda ideilor și au puterea de a schimba lumea.” (Maxwell, 2010, p.80)

Cuvintele sunt foarte importante. Ele pot să încurajeze, să bucure, să entuziasmeze, să rănească, să supere. Avem la îndemână acest dar al cuvintelor însă ele trebuie alese întotdeauna cu grijă. Nu întămplător se spune că este bine să ne gândim de două ori la un cuvânt înainte să îl spunem. Odată spuse, cuvintele nu mai pot fi retrase și e important să ne gândim cum va percepe persoana din fața noastră cuvintele pe care le rostim.

E important să credem în ideile noastre și să folosim cuvintele potrivite astfel încât să transmitem încredere persoanei din fața noastră. De aici putem începe să construim o relație cu cineva care să ne ofere o comunicare eficientă.


Îmi doresc să vă fie de folos aceste sfaturi inspirate din cartea Toti comunicăm dar puțini stabilim și relații. Vom continua data viitoare cu noi capitole și informații interesante!


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie din domeniul imobiliar suntem în căutarea unei persoane proactive, entuziaste și care să aibă cunoștințe în domeniul construcților, pentru postul de Project Manager

Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu