miercuri, 13 aprilie 2016

Despre inspirație în comunicarea cu ceilalți

Bine v-am găsit!

Astăzi vom discuta despre inspirație. John Maxwell scrie în cartea lui Toți comunicăm dar puțini stabilim și relații” despre cât de important este să putem fi o sursă de inspirație pentru ceilalți.

Nu există nici o îndoială vizavi de acest aspect; toata lumea are de câștigat de pe urma motivării. Toată lumea vrea să fie inspirată de cineva.” (Maxwell, 2010, p.211)

Cred că fiecare dintre noi se poate gândi cel puțin la o persoană pe care a ascultat-o vorbind și vorbele căreia i-au rămas în minte vreme îndelungată. Sunt acei oameni care ne inspiră. La rândul nostru, cred că ne dorim ca ceea ce spunem să inspire pe ceilalți și să rămânem în memoria lor pentru mult timp.

Cum putem proceda astfel încât să fim o sursă de inspirație pentru ceilalți? John Maxwell crede că putem porni de la un fel de formulă de tipul ceea ce știu + ceea ce văd + ceea ce simt = Inspirație. Vom analiza fiecare element pentru a vedea cum anume trebuie să acționăm în direcția succesului.

Ceea ce știu

De multe ori atunci când ne dorim să comunicăm cu ceilalți ne bazăm foarte mult pe informație, ne gândim cum putem face astfel încât să oferim celor din jurul nostru cât mai multă informație. Pentru a stabili relații cu ceilalți este însă important să trecem dincolo de informații și să ne gândim la sentimentele, dorințele și pasiunile celor care ne ascultă. Cum putem face acest lucru?

În primul rând, demonstrându-le celor din fața noastră că suntem acolo pentru ei, îi înțelegem și ne pasă de ei. Înainte de a comunica cu ceilalți putem încerca să aflăm câteva detalii despre ei, să aflăm ce anume îi preocupă. Putem de asemenea, să îi ascultăm. Să observăm ce au de zis înainte de a le comunica. Un bun ascultător va observa si lucrurile spune și cele nespuse. Ambele sunt la fel de importante. Putem urmări cum se comportă, care e starea lor atunci când vrem să le comunicăm ceva.

În al doilea rând este important ca oamenii să fie conștienți de încrederea noastră în ei. Atunci când ne dorim ca o persoană să aibă rezultate bune este bine să asigurăm persoana respectivă de toată încrederea noastră.

(...) dacă eu consider că cineva merită un 10, atunci acea persoană va simți asta și este mult mai probabil să reacționeze pozitiv. Dacă tratăm oamenii în funcție de ceea ce pot deveni, ei vor fi inspirați să ajungă la nivelul așteptărilor noastre.”(Maxwell, 2010, p. 217)


Ceea ce văd

Oricât de mult ne place sau nu acest aspect, oamenii vor fi inspirați de ceea ce văd la noi. Nu mă refer aici la frumusețea fizică, aceasta este subiectivă și oamenii au păreri diferite în acest sens. Ceea ce contează este postura noastră, zâmbetul și buna dispoziție. Pe lângă aceste aspecte, care se pot observa la suprafață, oamenii mai caută să vadă anumite lucruri mai profunde în oamenii care îi inspiră.

Convingerea, autenticitatea. Este foarte important să comunicăm și să transmitem mai departe lucruri în care noi credem. Idei care sunt spuse din suflet. Oricât de bine ar suna ceea ce vrem să comunicăm, oamenii își vor da seama dacă nu credem în ceea ce spunem. Și dacă noi nu credem în ceea ce predicăm, cu siguranță nici persoanele din fața noastră nu vor face acest lucru.

Credibilitatea. Este important să oferim celor care ne ascultă credibilitate. Cred că putem face acest lucru și prin dovezi ale caracterului nostru.

Dovezi ale caracterului nostru. Mi-a atras atenția un citat pe care o să-l împărtășesc cu voi. Un profesor mediocru vorbește, un profesor bun explică. Iar un profesor extraordinar demonstrează”. (Maxwell, 2010, p. 221). Este important ca oamenii să vadă în comportamentul nostru de zi cu zi lucrurile pe care le comunicăm către ei.


Data viitoare vom discuta și despre ceea ce vor să simtă oamenii astfel încât noi să fim o sursă de inspirație pentru ei.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, ce activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Consultant Tehnic. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie de origine germana din zona Mediaș suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Asistent Manager și o persoană care să ocupe postul de Director Resurse Umane. 


Până atunci va doresc zile cu soare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu