miercuri, 30 martie 2016

Cum putem fi interesanți în ochii ascultătorilor noștri? II

Bine v-am regăsit!


Astăzi vom continua discuția începută săptămâna trecută despre importanța stabilirii unei relații cu persoanele din jurul nostru pentru a putea experimenta o comunicare eficienta.

Data trecută am discutat despre trei modalități prin care putem stabili o relație: asumarea responsabilității în fața persoanelor cu care comunicăm, comunicare prin perspectiva lor, atragerea atenției încă de la început.

Vă mai puteți gândi și la alte modalități? Haideți să vedem ce scrie John Maxwell în cartea sa „Toți comunicăm dar puțini stabilim și relații”.


Este important ca membrii publicului să fie activi.

Fiecare orator își dorește să aibă parte de un public activ, care să participe la prezentare și să fie încântat de ceea ce aude. Se întâmplă întotdeauna așa? În niciun caz. Țin minte prezentările de proiecte pe care le făceam în școală. Colegii care prezentau proiectul țineau un monolog iar restul participanților de abia așteptau să se finalizeze momentul. Pentru a evita astfel de momente este important ca publicul nostru să fie activ. Să îl implicăm în prezentarea noastră. Putem realiza acest lucru prin:

  • Adresarea de întrebări.
  • Animarea publicului. Dacă prezentarea noastră durează mai mult de o oră este indicat să luăm o pauză la un moment dat, fie pentru mișcare fizică, fie pentru a lăsa oamenilor timp să asimileze ideiile.
  • Interacționarea între membrii publicului. În funcție de situație putem antrena membrii publicului în câteva jocuri care să destindă atmosfera și să le ofere ocazia să comunice unii cu alții.

Este important să spunem lucruri care să rămână în memoria ascultătorilor

Cum putem face acest lucru? Este bine să facem o legătură între ceea ce spunem și nevoile celor care ne ascultă. Ceea ce spunem trebuie spus într-un mod original iar pentru a face acest lucru putem folosi umorul, ne putem folosi de date statistice pentru a sublinia o idee putem cauta informatii despre lucruri interesante pe care să le inserăm în discursul nostru. Așa cum am menționat mai sus, o pauză între idei importante este întotdeauna binevenită. Pauza poate sublinia că ceea ce am zis este important, că merită reținut.


Este important să fim vizuali

În prezent oamenii sunt obișnuiți să primească multă informație la nivel vizual. Există multe reclame atât la TV cât și pe internet, clipuri de prezentare a companiilor și chiar anunțuri de angajare care sunt însoțite de imagini. Iar oamenii reacționează mai des la informația scrisă care este însoțită de imagini.

Este important să împărtășim experiențe

Oamenilor le place să se identifice cu poveștile de viață sau cu experiențele celorlalți. Este bine dacă putem să includem în discursul nostru povestiri, experiențe personale care să ne apropie și să ne inspire ascultătorii.


Într-un final, atât în situația în care discutăm cu o persoană, cu un grup mai mic sau în fața unui public, este important să ne gândim dacă noi am fi de partea cealaltă, cum ne-am simți? Ne-am simți bine să ascultăm ceea are de spus persoana respectivă? Sunt lucruri care ne sunt și nouă de folos?

Îmi doresc să găsiți aceste îndemnuri folositoare și vă recomand să aprofundați subiectul citind cartea lui John Maxwell.


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, ce activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Consultant Tehnic. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Până data viitoare vă doresc zile cu spor și energie!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu