miercuri, 11 mai 2016

Oamenii din jurul nostru

Bine v-am găsit!

Este timpul unei noi lecturi iar de data aceasta ne vom îndrepta atenția spre cartea „Schimbând gândirea, iți schimbi viața” scrisă de Brian Tracy.

Brian Tracy este unul dintre cei mai cunoscuți speakeri internaționali în domenii precum vânzări, managementul timpului, leadership și dezvoltare personală. Acum în vârstă de 72 de ani, a publicat de-a lungul timpului mai mult de 45 de cărți. Dintre acestea eu am citit cartea Începe cu ce nu-ți place”, o carte prietenoasă de managementul timpului pe care v-o recomand dacă sunteți interesați de acest subiect.

Pe blogul nostru, începând de aici, veți putea lectura câteva articole inspirate din cartea „Schimbând gândirea, îți schimbi viața”. Este adevărat că suntem ceea ce gândim. Gândurile noastre au o forță impresionantă de a ne guverna viața. Felul în care noi ne simțim, felul în care gândim, percepția asupra propriei persoane, toate acestea ies la suprafață și influențează și comportamentul celorlalți față de noi. Dacă vrem să fim plăcuți de ceilalți este important ca noi să fim prima persoană care are o părere bună despre noi.

În scris sau verbal, acest lucru pare realizabil, însă cred că este nevoie de mult exercițiu și momente de introspecție pentru a fi așa cum întradevăr ne dorim să fim.

În articolul de astăzi vom discuta despre oameni. Oamenii din jurul nostru, oamenii pe care îi alegem să fie alături de noi și cărora ne dedicăm timpul. Se spune că familia nu ne-o putem alege, însă mai departe prietenii și cunoscuții sunt alegerile noastre.

Oamenii pe care îi cunoști, precum și cei care te știu într-un mod favorabil vor contribui la succesul, fericirea și nivelul tău de realizări în viață mai mult decât orice alt factor. Nimeni nu reușeste nimic numai prin sine însuși(Brian Tracy, 2011, p.163)

Așadar, care sunt oamenii pe care îi vrem aproape de noi? Oamenii au tentința de a forma grupuri cu alți oameni care le sunt asemănători, cu care se identifică puternic. Mai departe, vor începe să își ajusteze anumite comportamente astfel încât să se indentifice din ce în ce mai mult cu ceilalți membri ai grupului, să se integreze cât mai bine în grup. Cred că exemplul cel mai bun în acest sens, este cel al adolescenților și al grupului lor de prieteni. Adolescenții dar nu numai ei, sunt puternic influențati de grupul de referință din care fac parte. De la îmbracăminte, preferințe muzicale, până la anumite comportamente, toate acestea sunt influențate de grupul din care facem parte. Grupurile cu care ne identificăm vor avea o influență puternică asupra viitorului nostru.

Poate în adolescență fiecare din noi a făcut parte din grupuri pe care acum le-ar privi cu scepticism. Este o etapă firească a vieții. Însă, acum, adulți fiind, putem avea un control mai puternic asupra minții noastre și asupra alegerilor pe care le facem și implicit a grupurilor din care vrem să facem parte.

Brian Tracy spune că oamenii care au succes se asociază mereu cu alți oameni pozitivi, de succes. Cei care se aseamănă se-adună. Este important să fim atenți la cei din jurul nostru. Cum sunt ei ca oameni, ce fel de comportament au? Dacă realizăm că suntem înconjurați de oameni care nu au aceleași gânduri sau principii ca noi, poate este timpul să căutăm un alt grup de referință. Odată ce ne vom înconjura de oameni care privesc înspre aceeași direcție ca noi, se va produce o schimbare și în interiorul nostru și vom fi mult mai încrezători, vom privi viața altfel. Vom înceta să ducem în spate gândurile negative ale celor din jur.

Este important să avem un grup de referință format din oameni cu principii sănătoase, cu oameni de succes în domeniile în care activează. Cum putem face acest lucru? Cum ne putem mări grupul nostru de referință, cunoscând oameni de succes? Brian Tracy ne oferă, în cartea lui, câteva sfaturi în acest sens pe care le vom detalia data viitoare.

Până atunci, mai jos puteți descoperi care sunt principalele posturi disponibile pe care le intermediem în acest moment. Poate dumneavoastră sau un prieten din cercul dumneavoastră de cunoștințe, sunteți interesați de o nouă oportunitate profesională. Dacă vă pot fi de folos, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail recrutare@jobconnect.ro.


În domeniul ingineriei:

Pentru o companie de origine germană din Sibiu, ce activează în domeniul automatizărilor, avem disponibile două posturi pentru cei absolventi de inginerie: un post de  Consultant Tehnic, o persoană care să fie sprijin pentru echipa de ingineri de vânzări și să ofere soluții tehnice clienților și un post de Consultant Tehnic Telesales, o persoană care are înclinații tehnice și este interesată de domeniul vânzărilor și al relațiilor cu clienții. 

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

În cadrul unei companii românești recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, suntem în căutarea a doi reprezentanți de vânzări: un post este disponibil pentru zona Mureș și un post este disponibil pentru zona Hunedoara. 

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie de origine germana din zona Mediaș suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Asistent Manager și o persoană care să ocupe postul de Director Resurse Umane. 


Vă mulțumesc pentru lecturarea acestui articol și vă doresc o săptămână minunată!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu