miercuri, 4 mai 2016

Succesul în comunicare înseamnă și să punem în practică ceea ce vorbim II

Bine v-am găsit!

În articolul de astăzi vom discuta despre alte comportamente importante pe care le putem adopta pentru a inspira credibilitate, pentru a fi tipul acela de persoană pe care noi înșine am dori-o aproape.

Data trecută am discutat despre relaționarea cu noi înșine și despre îndreptarea greșelilor, două acțiuni importante care ne pot ajuta să avem relații mai bune cu cei din jurul nostru.

Vă invit să descoperim împreună care sunt restul acțiunilor pe care John Maxwell, le-a menționat în cartea sa, „Țoți comunicăm, dar puțini stabilim și relații”.

Fii responsabil.

Cred că atât mie cât și dumneavoastră ne place să relaționăm cu persoane pe care ne putem baza. În familie, în cercul de prieteni, la birou, este plăcut să fim înconjurați de oameni care își respectă promisiunile și în care putem avea încredere. Este important să ne înconjurăm de astfel de persoane în viața noastră și cred că este și mai important să fim chiar noi oamenii pe care ceilalți se pot baza.

Condu așa cum îți trăiești viata.

Acest îndemn pare să fie adresat liderilor, însă cred că se poate aplica în viața noastră a tuturor, indiferent de poziția pe care o avem. Altfel spus, este foarte important să trăim așa cum spunem că ar fi bine să trăim. De exemplu, dacă suntem părinți și vrem ca fetele sau băieții noștri să îndrăgească lectura, este important să dăm noi un exemplu în acest sens. Dacă vrem să interzicem privitul la TV copiilor noștri, noi trebuie să fim primii care nu deschid televizorul imediat după ce ajung acasă. Același exemplu se poate aplica și în relația cu prietenii sau cu colegii noștri. Mie îmi place ca alții să fie mereu punctuali la întâlnirile cu mine, însă m-am trezit nu de puține ori chiar eu întârziind la anumite întâlniri. Mi-a dat seama că nu este în regulă și încerc mereu să fiu atentă la acest aspect.

Dacă nu ești dispus să încerci un anumit lucru, probabil că nu ar trebui să îl comunici. Asta nu înseamnă că trebuie să încerci să fii perfect, fiindcă, desigur, nu poți fi. Înseamnă doar că trebuie să te străduiești să fii ceea ce le ceri altora să fie”. (Maxwell, 2010, p.248)

Spune adevărul.

Adevărul nu este întotdeauna comod. Oamenii spun că vor să audă adevărul, însă mulți nu știu cum să reacționeze atunci când îl primesc. Cred că este totuși important să fim onești cu noi și cu cei din jurul nostru și pe baza adevărului să facem alegerile pe care le credem cele mai potrivite.

Fii vurnerabil.

Îndemnul acesta are o legătură cu cel de mai sus. Este important să fim onești, vurnerabili cu cei din jurul nostru. Nimeni nu le știe pe toate și dacă vom recunoaște care sunt punctele noastre slabe nu vom părea mai neprofesioniști ci vom părea mai umani, mai apropiați de cei care ne ascultă. De cele mai multe ori punctele slabe se observă. Dacă le recunoaștem și le facem cunoscut și celorlalți că suntem conștienți de ele atunci vom avea șanse mai mari să putem stabili relații mai eficiente.

Adoptă regula de aur.

Comportă-te așa cum vrei să fii tratat. Aceasta este regula de aur și este important să ne gândim la ea și să o aplicăm acasă, în societate, la birou, ca angajat sau lider. Dacă reușim să ne răspundem la întrebarea „În situația aceasta mie cum mi-ar fi plăcut să fiu tratat?” și să acționăm în consecință, relațiile noastre cu ceilalți se vor îmbunătăți cu siguranță.

Rezultatele oferite.

Un aspect important al credibilității îl reprezintă rezultatele. Nu putem susține prelegeri sau nu putem să îi sfătuim pe alții despre succesul în afaceri dacă noi nu conducem o afacere de succes. Nu putem să ne sfătuim prietenii cum ar trebui să economisească dacă noi nu putem face acest lucru pe termen lung. Credibilitatea apare atunci când comunicăm din experiență.



Astfel încheiem discuția despre credibilitate în stabilirea relațiilor cu ceilalți, ultima practică expusă în cartea lui John Maxell.

Vă multumesc că ați fost alături de mine pe parcursul lecturării acestei cărți, pe care am descoperit-o și eu împreună cu voi. Mă bucur să găsesc în această carte principii interesante în ceea ce privește relaționarea cu ceilalți și sper să am înțelepciunea de a le pune în practică. Așa vă doresc și vouă și dacă v-au atras subiectele din aceste articole, vă invit să citiți cartea „Toți comunicăm dar puțini stabilim și relații”.


Pe curând! 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, ce activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Consultant Tehnic. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie de origine germana din zona Mediaș suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Asistent Manager și o persoană care să ocupe postul de Director Resurse Umane. 


Vă doresc o săptămână frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu