miercuri, 8 iunie 2016

Cunoașterea este cea mai de preț bogăție a lumii moderne

Orice persoană din lumea aceasta are un potențial de dezvoltare mult mai mare decât în prezent. În orice domeniu am activa, oricât de specializați am fi sau oricâți ani de experiență am avea, întotdeauna vor exista lucruri pe care nu le știm, pe care nu ni le-am însușit sau experimentat.

În contextul lumii actuale, informațiile, ideile inovatoare și cunoștințele dintr-un anumit domeniu reprezintă resursa cea mai valoroasă a oamenilor și a companiilor. Oamenii care alcătuiesc diverse echipe sunt importanți pentru că ideile lor pot genera rezultate mai mult sau mai puțin bune.

Cea mai mare bogăție pe care o poți avea se găsește între urechiile tale. Îți poți crea un viitor nelimitat folosindu-ți puterea creierului și canalizând-o, precum un curent puternic, pentru a-ți energiza viața și a obține tot ceea ce îți dorești cu adevărat.(Brian Tracy, 2011, p.187)

Pentru a ne dezvolta mintea nu avem nevoie de un context favorabil, de sprijinul celor din jurul nostru sau de foarte mulți bani. Este în puterea noastră să avem dorința de a nu rămâne la un anumit nivel al cunoștințelor, să facem acei câțiva pași în plus pentru a deveni mai buni.

Succesul, scrie Brian Tracy, stă în îndemânarea de a ne folosi de puterea minții noastre și de cunoștințele pe care le avem sau pe care le-am putea avea, pentru a crea lucruri extraordinare.

Cum putem astfel, să ajungem la succes? Să fim acele persoane care nu se opresc din descoperit, care nu se plafonează și încearcă mereu să fie mai bune?

Autorul ne oferă câteva sfaturi în acest sens dar mai întâi, vă voi prezenta care sunt câteva dintre capcanele în care putem cădea și care ne pot împiedica dezvoltarea cunoștințelor.

Capcana inteligenței. În capcana inteligenței cad cei care au impresia că le știu pe toate și că nimeni nu îi poate depăși ca nivel de cunoștințe într-un anumit domeniu. Este o abordare greșită pe care este bine să o evităm. Una dintre calitățile pe care Brian Tracy le-a observat la oamenii de succes inteligenți cu care a discutat este modestia în cunoaștere. Deși cunosc foarte multe lucruri, ei sunt conștienți că în orice zi pot avea ceva nou de învățat.

Capcana timpului. Lumea evoluează rapid și este foarte probabil ca informațiile pe care noi le credeam suficiente acum câțiva ani, să fie acum insuficiente. Dacă în urmă cu ceva ani puteam rezolva într-un fel o problemă se prea poate ca acum să avem cu totul alte soluții. Mă gândesc de exemplu, la posibilitățile de comunicare de când eram eu copil în comparație cu cele de acum. Sunt diferențe foarte mari și oamenii de succes sunt cei care au ținut pasul cu dezvoltarea.

Capcana tentindețelor. Brian Tracy menționează în cartea sa, o întâmplare legată de compania IBM și Apple. IBM era în anii 1970 lider mondial în producția de calculatoare centrale. În urma unei analize făcute, specialiștii de la IBM au ajuns la concluzia că nu este profitabil să investească în producerea de calculatoare personale și au lăsat dezvoltarea acestei piețe unei alte firme, Apple Computer. Apoi, după ce au văzut succesul pe care Apple l-a avut pe piața calculatoarelor personale, IBM au intrat și ei pe piața aceasta, producând calculatoare pentru uz personal. Ceea ce nu au reușit cei de la IBM să observe este că piața pentru calculatoare personale se dezvolta din ce în ce mai tare. Produceau și astfel de calculatoare dar s-au concentrat mai mult pe producerea și vânzarea de calculatoare centrale. Astăzi, decizia pe care care au luat-o atunci s-a dovedit a nu fi inspirată. Cei de la IBM puteau să fie lideri pe piață în ceea ce privește producția de PC-uri dar pentru că nu au fost atenți la tendințe, locul lor a fost ocupat de alte companii precum Apple, Dell, etc.

Lumea este într-o continuă schimbare iar succesul nostru ține și de capacitatea noastră de a anticipa anumite tendințe și de a ne adapta noilor contexte.

Mai jos puteți descoperi care sunt principalele posturi disponibile pe care le intermediem în acest moment. Poate dumneavoastră sau un prieten din cercul dumneavoastră de cunoștințe, sunteți interesați de o nouă oportunitate profesională. Dacă vă pot fi de folos, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail recrutare@jobconnect.ro.


În domeniul ingineriei:

Pentru o companie de origine germană din Sibiu, ce activează în domeniul automatizărilor, avem disponibile două posturi pentru cei absolventi de inginerie: un post de  Consultant Tehnic, o persoană care să fie sprijin pentru echipa de ingineri de vânzări și să ofere soluții tehnice clienților și un post deConsultant Tehnic Telesales, o persoană care are înclinații tehnice și este interesată de domeniul vânzărilor și al relațiilor cu clienții. 

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

În cadrul unei companii românești recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, suntem în căutarea a doi reprezentanți de vânzări: un post este disponibil pentru zona Mureș și un post este disponibil pentru zona Hunedoara. 

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie de origine germana din zona Mediaș suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Asistent Manager și o persoană care să ocupe postul de Director Resurse Umane. 

Să ne recitim cu bine și data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu