miercuri, 5 noiembrie 2008

Cat de serios se face recrutare in Sibiu?

Pe langa metodele conventionale de a gasi candidati mai exista si cele un pic mai pretentioase. O firma serioasa si un recruiter serios care are respect fata de profesia sa si mai ales fata NEVOIA CLIENTULUI stie safoloseasca si alte metode gen:

NETWOKING-ul
Sunt inscris pe mai multe platforme profesionale de networking si primul lucru pe care l-am cautat de cand am devenit membru a fost cat de mult folosesc aceasta resursa ceilalti recruiteri. Iata si rezultatele:

- suntem 3 recruiteri din Sibiu din consultanta care au peste 100 de oameni cu care sunt conectati direct;
- mai sunt 2 oameni de Resurse Umane care mai au activitate de acest gen care lucreaza in companii.

In Bucuresti lucrurile stau mult altfel. Networking-ul este o resursa esentiala pentru un recruiter fiindca in acest gen isi poate dovedi utilitatea intr-un proces. Alte resurse cer bani: baze de date se platesc, anunturile se platesc, networking-ul si cautarea executiva cer creativitate si inteligenta.

Platforma de networking este si HI5, cum HI5 e folosit pentru dating, friendship samd exista si platforme de business, gen cele pe care o sa gasiti si numele meu, cele de business sunt folosite pentru a cauta candidati din aproape in aproape.

CAUTAREA EXECUTIVA
Despre care nu vreau eu sa spun prea multe ... dar care la noi e facuta si de recruiteri care se afla la inceput (Nu-i asa Dospi? ;) ) O astfel de cautare o fac in jur de 4 companii de recrutare din Sibiu.

2 comentarii:

  1. Bine, Cataline:) Zi-le despre agenda neagra cu firme care dau tzepe si candidadti care au probleme si nu mai vin la intervu pentru ca isi taie parul din nas cu coasa:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna idee, o pastrez pentru urmatoarea interventie pe blog :)

    RăspundețiȘtergere