vineri, 12 martie 2010

De ce doriti sa va schimbati locul actual de munca?



Cu siguranta vi s-a adresat aceasta intrebare in cadrul unui interviu cu un angajator! Si noi, consultantii Echipei Job Connect o folosim pentru a identifica mijoacele care il fac pe un angajat sa ramana loial unei companii, aspectele pe care le considera importante la un job si cele mai putin agreabile.

Intalnim intr-adevar din ce in ce mai multe persoane care cred ca „ s-a dezghetat piata” odata cu primavara si vor o schimbare, o noua provocare. „ Dead-line-urile sunt din ce in ce mai scurte, asteptarile sunt din ce in ce mai mari iar weekendurile si serile libere sunt incontinuu sacrificate” sau „ Firma nu ne mai sprijina, vor doar rezultate si profit!” sunt cateva din motivele celor care se simt epuizati. Eu cred ca epuizarea nu este provocata de prea multa munca, ci de faptul ca lucrezi, dar nu esti implicat, executi sarcini care pentru tine personal nu reprezinta nimic si atunci satisfactia in munca este minima.

Am cunoscut saptamana aceasta o persoana care isi dorea schimbarea locului de munca pentru ca firma in care activa isi conducea oamenii dupa principiul vechi „ fiecare in patratica sa!” si conform unor proceduri care trebuie parcurse insa fara a fi explicate: chiar daca ele nu au nici o logica si nu se pliaza pe sediul din Romania : „ trebuie realizate pentru ca asa cere firma mama!”. Devii frustrat de acest ritm lent si te orientezi spre firme cu viziune practica, care iti ofera posibilitatea de a te dezvolta si a invata cat mai mult.

Ne dorim sa ne simtim IMPORTANTI la fiecare loc de munca, sa fim memorabili printr-o anumita actiune sau cel putin asa ar trebui sa gandim! In ce companie activezi in prezent? Unde ti-ar placea sa lucrezi? Consideri ca firmele mici iti permit sa te dezvolti?




Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu