luni, 9 mai 2011

5 MEDICI PLEACA LA CURS IN GERMANIA

In luna martie, Job Connect a prezentat o oferta competitiva venita din partea unui lant de 8 clinici din Germania. Oferta continea un curs de germana gratuit nivelul B2, precum si un job in cadrul unei clinici. Obiectivul nostru a fost formarea unei echipe de 5 medici motivati, care sa aiba nivelul limbii germane B1 si sa fie pregatiti pentru a profesa intr-o clinica germana. Cu toate ca pentru noi organizarea acestei grupe a fost prima experienta de acest gen, rezultatul a fost unul de succes.


S-a format prima grupa de medici

Selectia celor 5 candidati s-a incheiat, iar grupa este completa si pregatita sa plece in Germania. Cinci medici, din Bucuresti, Craiova, Cluj si Targu-Mures au format prima grupa de cursanti care vor pleca sa aprofundeze limba germana in Germania.

Mai multi medici au sustinut interviul cu directorul medical al lantului de clinici, insa doar 5 au fost alesi. Cei 5 au dovedit ca au cunostinte si ca pot conversa in limba germana, de asemenea ca sunt foarte motivati. Un aspect foarte important de care a tinut cont directorul german a fost flexibilitatea candidatilor. Cei 5 au dovedit ca sunt flexibili in ceea ce priveste specializarea pe care vor incepe sa profeseze in Germania. Mai exact, fiecare din cei 5 si-a ales specializarea dorita, insa pentru inceput vor profesa pe medicina interna. Urmand ca dupa o perioada de aproximativ un an, fiecare sa isi continue activitatea pe specializarea dorita, respectiv radiologie, ginecologie, neurologie, pediatrie.

In cele 6 saptamani de curs, activitatea principala va fi invatarea limbii la nivel B2. Insa, in acelasi timp vor primi suport din partea noastra si a clinicii in obtinerea Approbation-ului (dreptul de a profesa in Germania). Tot in cele 6 saptamani au fost deja programate mai multe vizite in cadrul clinicilor, pentru ca medicii sa se familiarizeze cu noile locuri de munca.

Desi initial nu era stabilit ca cei 5 medici sa primeasca bani pe perioada cursului, clinica le va oferi fiecarui medic cate 300 de euro. In plus, cheltuielile privind cursul, cazarea, masa dar si examinarea Goethe vor fi suportate de catre lantul de clinici. Tot clinica va suporta cheltuilelie de transport Romania - Germania.


Suport in pregatirea actelor

Pana in 16 mai, cand va avea loc plecarea spre Germania, candidatii trebuie sa pregateasca actele. Lista cu documentele necesare plecarii in Germania nu este scurta, iar pregatirea dosarului necesita timp si rabdare. Noi le oferim candidatilor toate informatiile si tot sprijinul de care au nevoie pentru a pregati dosarul de acte. Fiecare candidat a primit o lista cu actele necesare pe care trebuie sa le obtina in Romania, precum si institutiile de la care trebuie sa le obtina.

De asemenea, ei au primit si o lista cu acte obligatorii de care vor trebui sa se ocupe in Germania, unde vor avea parte de mult sprijin din partea clinicii.


Grupa 2 pentru Germania

Grupa de medici pentru curs B2 in Germania a fost primul proiect de acest tip de care noi ne-am ocupat. Proiectul a fost unul de succes asa ca ne dorim sa il continuam. Astfel ca, vrem ca in luna iunie-iulie sa organizam o doua grupa de medici care vor urma un curs B2 in Germania. Mai multi medici s-au inscris deja pe lista pentru o a doua grupa, iar in luna iunie, partenerii nostri germani vor fi prezenti la Sibiu si vor sustine interviuri.


Cei interesati pot trimite CV-urile pe adresa de e-mail: office@jobconnect.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu