joi, 2 iunie 2011

PRIMELE 2 SAPTAMANI IN GERMANIA

In Germania, fetele au fost intampinate de catre reprezentantii clinicii cu buchete de flori


Fetele au parte si de timp liber


Medicii studiaza germana 7 ore pe zi

Au trecut aproape doua saptamani de cand prima grupa de 5 medici cursanti a ajuns in Germania. Primul feedback al fetelor ( pentru ca toti cei 5 medici sunt femei) este unul cat se poate de pozitiv. Se spune ca Germania este o tara frumoasa, insa oamenii sunt “reci” si nu prea prietenosi. Imi face placere sa aud din partea fetelor exact contrariul, in ceea ce-i priveste pe germani. “In Germania este frumos, mancarea multa si delicioasa, iar oamenii deschisi si prietenosi” - este o scurta descriere a ceea ce inseamna Germania, dupa doua saptamani. Cel mai greu de suportat este dorul de cei dragi, cu care fetele nu s-au obisnuit.

Excursie in Nürnberg

Evident, in primele zile fetele au iesit “in recunoastere”. Au vizitat orasul in care locuiesc, au interactionat cu nativi germani si, suprinzator pentru ele, chiar i-au inteles si au putut comunica. Asta le-a cam dat aripi; atat de mari, incat, weekend-ul trecut, au ajuns tocmai in Nürnberg. O excursie scurta de doar o zi, dar extrem de placuta si relaxanta. Problema a fost timpul, care a fost mult prea scurt pentru cate erau de vizitat. Cele 5 fete s-au plimbat prin centrul vechi al orasului, au facut poze si si-au promis solemn sa se reintoarca in curand.

Jocuri pentru medici

Dar, sa nu uitam de ce sunt ele acolo. Obiectivul pentru urmatoarele saptamani a fost fixat: obtinerea certificatului de limba germana nivel B2. Fetele acorda importanta la fel de mare si studiului. Profesoara de limba germana are incredere in cursantele ei si este sigura ca, cei 5 medici vor termina cu bine cursul.

Fetele sunt incantate de profesoara “prietenoasa”, asa cum au numit-o ele, si de metodele de predare folosite. Una dintre acestea este: folosirea unor “jocuri”, care destind cursantii, dar sunt menite si sa invete lucruri utile. Aceste jocuri nu pot fi decat binevenite, intrucat fetele invata germana cel putin 7 ore pe zi. Pentru a diversifica putin activitatile, in perioada urmatoare, directorul lantului de clinici le-a pregatit medicilor vizite in cadrul spitalelor in care vor profesa.

Sprijin din Romania

Cei care cred ca rolul companiei de recrutare se finalizeaza in momentul in care medicul ajunge in Germania, se inseala. Din contra, poate ca rolul este din ce in ce mai important, dupa ce un medic ajunge in Germania.

De exemplu, de curand, medicii cursanti au intampinat o problema. La curs, fetele au nevoie de mai multe manuale si dictionare de specialitate. Acestea nu sunt deloc ieftine, astfel ca, ele ne-au intrebat ce pot sa faca, intrucat nu si le permit. Evident aceasta problema a ajuns la reprezentantii clinicii, care au platit manualele si le-au pus la dispozitia medicilor.

Pentru noi este foarte important sa tinem legatura cu medicii care ajung in Germania prin intermediul nostru. Si nu doar atat, ci si sa le acordam suport ori de cate ori au nevoie. In plus, compania Maracon Germania, partenerul nostru, este la fel de implicata. Unul dintre reprezentantii firmei Maracon ii viziteaza pe cei 5 medici din Weiden, saptamanal, si afla care este starea acestora, daca mai au nevoie de ceva, daca au nemultumiri sau, din contra, multumiri. Fetele stiu ca pot apela oricand la noi pentru a primi sprijin, daca in relatia cu clinica apar dificultati. Si asta este foarte important pentru ele!

Obtinerea Approbation-ului

In timpul in care cei 5 medici se pregatesc la limba germana, firma Maracon, impreuna cu reprezentanti ai clinicii, se ocupa de obtinerea permisului de a profesa in Germania (Approbation). Acest lucru le da posibilitatea medicilor sa inceapa activitatea in cadrul clinicilor imediat dupa terminarea cursului.

De asemenea, Job Connect, impreuna cu Maracon, se implica inclusiv in cautarea unei oferte de job, pentru partenerii medicilor. Pentru ei este important sa ii aiba alaturi pe cei dragi, iar pentru noi este important ca medicii care ajung in Germania prin intermediul nostru sa fie multumiti!

Vom reveni cu noutati despre cei 5 medici cursanti din Weiden.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu