miercuri, 11 martie 2015

Metode de a ne organiza activitatea

Este minunat dacă după ce realizăm prezentarea produsului sau serviciului pe care îl promovăm, soluționăm eventualele obiecții, clientul acceptă oferta și vânzarea este încheiată. Aceasta ar fi o situație ideală. Dacă sunteți agent de vânzări, veți ști probabil că, în realitate puține sunt situațiile de acest tip. Poate că va fi nevoie de încă o întâlnire, poate vânzarea se va realiza peste câteva luni. În tot acest proces este nevoie de perseverență, de organizare, de creativitate pentru a găsi metode inedite de prezentare.

Una dintre calitățile pe care fiecare dintre noi, fie că activăm în domeniul vânzărilor fie într-un alt domeniu, este important să o dezvoltăm este organizarea. Este benefic să fim organizați, să realizăm un sistem, o bază de date cu clienții noștri, unde să putem accesa ușor toate informațiile despre aceștia. Activitatea noastră trebuie să fie organizată, să avem un plan pentru fiecare zi. Cred că zece minute în fiecare dimineață pentru a ne planifica ziua ne ajută să avem o altă perspectivă asupra timpului și ne putem asigura astfel că, sarcinile importante din acea zi vor fi îndeplinite.

Revenind la organizarea activității noastre, există câteva metode sau instrumente care ne pot fi de folos dacă le utilizăm în mod frecvent.

Bază de date clienți. Existența unei baze de date în care să fie introduși toți clienții companiei și unde să se regăsească fiecare interacțiune avută trebuie să reprezinte o prioritate. Este util ca la fiecare interacțiune avută să notăm ce am discutat cu un anumit client, în baza de date. În funcție și de dimensiunea activității noastre putem să ne construim singuri o bază de date sau putem apela la o companie care să realizeze pentru noi o astfel de bază de date. Este important să putem filtra clienții după anumite cuvinte cheie sau să îi organizăm pe categorii. Forma unei baze de date se realizează în timp și este util să ne gândim periodic la noi metode astfel încât aceasta să devină un instrument care să ne eficientizeze activitatea.

Aflarea tuturor informațiilor este extrem de importantă în procesul de continuare a acțiunilor de vânzare. Dacă ai toate informațiile stocate in computer, mintea ta este liberă să creeze. Aceasta este o parte a secretului reușitelor în vânzări. (jeffrey Gitomer, 2006, p.228).

Reminder. Există mai multe metode prin care ne putem aminti diverse task-uri pe care le avem. De la clasicele post-it-uri până la introducerea unui reminder pe telefon, putem alege dintr-o multitudine de variante. Consider că este benefic să alegem un singur instrument și să îl utilizăm pentru toate activitățile noastre. Gândiți-vă cât de ineficient este să avem postate câteva alarme pe telefon, altele pe laptop și eventual câteva notițe într-o agendă. Este bine să alegeți instrumentul pe care îl utilizați mai des în activitatea voastră cum ar fi de exemplu, laptopul și acolo, într-o agendă electronica, sau într-un calendar să aveti notate toate evenimentele viitoare. De exemplu, dacă un client vă roagă să reveniți cu o prezentare peste 4 luni, este bine să vă notați un reminder cu acest task. Se poate să aveți o memorie bună și să considerați că nu este cazul să vă notați astfel de lucruri, însă este mai bine să aveti mintea limpede pentru a vă putea concetra atenția spre alte lucruri ce nu țin neapărat de organizare. De asemenea, este important să vă notați și alte informații despre partenerii dumneavoastră de afaceri, cum ar fi zile de naștere sau evenimente mai importante și să vă amintiți de acestea la momentul potrivit. Sunt mici gesturi care pot să conteze mult pentru activitatea voastră.
Cărțile de vizită. Dacă aveți des întâlniri de afaceri probabil că primiți și multe cărți de vizită. Acestea sunt o sursă importantă pentru activitatea voastră și e bine să le utilizați în mod eficent. Jefrrey Gitomer ne sugerează că o metoda eficientă este să scanăm aceste cărți de vizită și să le păstrăm în format electronic. Astfel le putem organiza mai ușor pe companii sau alfabetic, spre deosebire de situația în care le-am păstra într-o mapă specială pentru cărți de vizită.
Agenda. Fie că aveți o agendă electronică, fie că aveți o agendă clasică este util să notați informațiile de la intâlniri în același loc. Vă recomand să evitați hărtiile separate care se pot pierde sau să notați pe informațiile pe ce aveți atunci la îndemână.

Am descoperit sau ne-am amintit împreună câteva metode de a ne organiza activitatea astfel încât să folosim eficent timpul pe care îl avem și să păstrăm o bună legătură cu partenerii noștri de afaceri. Este un pas pe care l-am făcut pentru a avea mai mult succes în activitatea noastră.


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, suntem în căutarea unui Inginer industrial, o persoană care să coordoneze Departamentul de Inginerie.

Tot în cadrul acestei fabrici, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică


Până data viitoare vă doresc zile insorite!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu