miercuri, 25 martie 2015

Instrumente de vânzare

Modalitatea pe care o alegem de a ne prezenta produsul sau serviciul pe care îl promovăm poate să facă diferența între noi și concurență. Dacă persoana din fața noastră nu a mai avut vreodată contact cu noi și compania pe care o reprezentăm, va fi influențată de modul în care îi prezentăm produsul. Gândiți-vă că aveți de ales între două produse din magazin pe care nu le-ați mai folosit până atunci și despre care nu aveți foarte multe informații. Eu, de exemplu, sunt atentă și la prezentarea acelui produs.

Spre deosebire de produsele din magazin, unde ca reprezentanți de vânzări, nu putem interveni foarte mult, în momentul în care avem o întâlnire cu posibilul client putem să ne folosim de câteva instrumente pentru a ne crește șansele de reușită.

Există câteva instrumente de vânzare clasice cum ar fi telefonul, e-mail-ul, broșurile, materialele promoționale, însă acestea sunt tot mai des utilizate de companii. Este important să gândim mai departe de acestea, să găsim noi metode de a rămâne în memoria partenerilor noștri de afaceri. În cartea Biblia vânzărilor, Jeffrey Gitomer, ne propune câteva instrumente de vânzare, altele decât cele clasice.

Biletul personalizat. Putem trimite posibililor clienți un astfel de bilet, scris de mână sau electronic, personalizat, prin care să ne arătăm interesul și respectul. Oamenii se simt bine atunci când cineva care îi abordeaza cunoaște informații despre ei, cum ar fi, numele lor sau funcția pe care o ocupă în cadrul companiei.
Aprecieri de la clienți multumiți. Aprecierile reprezintă una dintre cele mai bune prezentări pe care le putem avea. Au un mare impact asupra viitorilor noștri clienți pentru că îi ajută să se identifice cu respectivele persoane. De asemenea, dacă deținem un mesaj de apreciere din partea unei cunoștințe comune, acesta este și mai important. De multe ori alegem pe baza recomandărilor venite din partea prietenilor.
Un material video de prezentare. Este important să deținem un astfel de material realizat în mod profesionist prin intermediul căruia putem să îi prezentăm clientului activitatea companiei, modul de folosire a produselor sau serviciilor noastre, sediul și echipa companiei.
Participarea la diverse întâlniri. Putem lega relații de durată în cadrul diverselor evenimente organizate pentru mai multe companii.
Invitație la sediul companiei. Putem să îl invităm pe viitorul client la sediul companiei noastre și să ne asigurăm că va avea parte de o experiență de neuitat. Putem să îi facem cunoștință cu echipa noastră, să îi prezentăm diversele departamente care îi vor fi de folos, să îi oferim diverse materiale promoționale (agende, calendare).
Prânz de afaceri. Putem oferi viitorilor clienți o masă în oraș, în cadrul căreia putem chiar încheia o vânzare. Poate cunoaștem restaurantul preferat al clientului și putem purta discuția într-un mediu mult mai prietenos decât biroul acestuia.
Întâlnire în afara programului. Putem oferi posibilului client, bilete la diverse spectacole, expozitii și putem chiar să îl insoțim la acestea. Poate compania noastră sponsorizeaza anumite evenimente și putem să îl invităm pe client, împreună cu familia la acestea. Este important să stabilim o relație de prietenie cu partenerul nostru de afaceri. Astfel, putem încheia o vânzare mult mai rapid.


Acestea sunt câteva din instrumentele deosibite pe care le putem utiliza în activitatea noastra. Cu siguranță, putem descoperi mai multe în funcție de profilul companiei noastre, de bugetul pe care îl avem la dispoziție, de relația pe care dorim să o avem cu clientul noastru. Vă invit să aplicați câteva dintre aceste instrumente în activitatea dumneavoastra și chiar să identificați unele noi. Vă veți convinge siguri de utilitatea și efiența acestora.



Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, suntem în căutarea unui Inginer industrial, o persoană care să coordoneze Departamentul de Inginerie.

Tot în cadrul acestei fabrici, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:

Dacă sunteți vorbitor de limbă germană și activitatea de dactilografiat - transcriere texte dupa înregistrări audio, este de interes pentru dumneavoastra, suntem interesați să va cunoaștem și să discutăm mai multe detalii despre un post full time de Tehnoredactor

Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Pâna data viitoare vă doresc numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu