miercuri, 28 octombrie 2015

Un prim pas spre comunicare

Bine v-am găsit!

În curând vom păși în ultima lună de toamnă din acest an, o toamnă puțin cam răcoroasă, puțin cam grăbită. Afară începe să se întunece mult mai devreme și cred că este perioada în care ne retragem mai repede în casă și putem dedica și mai mult timp lecturii.

Începând de astăzi, vă invit să parcurgem împreună paginile unei cărți din sfera dezvoltării personale care tratează un subiect ce mă preocupă constant: comunicarea.
Cu toții comunicăm printr-o multitudine de canale, cu diferite tipuri de persoane, în așa de multe situații. Este foarte important cum comunicăm, cum alegem să transmitem mesajul nostru și este mai important cum ajunge mesajul nostru la persoana din fața noastră, ce relație reușim să stabilim cu ea. E relativ ușor să ne construim un discurs bun pe care să îl reproducem mai apoi. Este oare suficient pentru a avea succes? Dacă nu primim nimic înapoi de la interlocutorul nostru, dacă nu se stabilește o bună legătură între noi atunci nu putem vorbi de o comunicare ci mai mult de un monolog, cred eu. Iar în viață, fie că vorbim de relații personale cu familia sau prieteni, fie că vorbim de relații profesionale în domeniul în care activăm, avem mare nevoie de o bună comunicare. Multe provocări își găsesc rezolvarea atunci când există o bună conexiune între persoanele implicate în acea activitate.

Sursa foto aici

Mă bucur că am descoperit această carte, sunt curioasă să descopări lucruri interesante citind-o și să împărtășesc cu voi noi informații. Cartea se numeșteToți comunicăm, dar puțini stabilim și relații” și este scrisă de John Maxwell.

John Maxwell este un binecunoscut autor si speaker din SUA, specializat pe subiecte de leadership. Printre cărțile scrise de el se numără și "Atitudinea invingătorului", "Cum să devi o persoană cu influnență", "Cele 21 de legi supreme ale liderului", etc. Pe blogul nostru puteți regăsi o serie de articole inspirate din cartea "Meditați! Teme de gândire pentru lideri" iar acestea încep de aici

Chiar la începutul cărții Toți comunicăm, dar puțini stabilim și relații”, Maxwell enumeră câteva dintre semnalele unei bune comunicări:

  • Efort suplimentar
  • Apreciere nesolicitată
  • Deschidere reală
  • Comunicare din ce în ce mai mare
  • Experiențe plăcute
  • Apropiere emoționalăâ
  • Energie pozitivă
  • Sinergie din ce în ce mai mare
  • Dragoste necondiționată

Observați astfel de semnale în interacțiunile pe care le aveți zi de zi cu cei din jurul vostru? Îmi doresc ca la finalul acestei cărți să putem bifa mai multe din aceste semnale și să fim mai eficienți în comunicarea cu ceilalți.

Vom începe săptămâna viitoare prin a ne informa despre principiile de stabilire a relațiilor.


Până atunci, vă doresc zile frumoase și spor în activitate! 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din domeniul automotive din Sibiu suntem în căutare unui Responsabil control, o persoană cu atenție mare la detalii și bune abilități de lucru în echipă. 
În cadrul aceleași fabrici suntem în căutarea unui Inginer de proces, o persoană cu studii tehnice, bune abilități de analiză și comunicare.
Tot în cadrul fabricii de mai sus, căutăm o persoană care să își dorească să lucreze pe un post de Inspector Calitate. Este importantă experiența anterioară pe un post similar.
Suntem de asemenea, în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Pentru cei interesați de domeniul imobiliar avem disponibil un post de Asistent Manager Vânzări. Postul presupune consilierea clienților până la semnarea contractelor și implicarea în diverse negocieri. 


Alte domenii:

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

2 comentarii:

  1. Multumim pentru articol, Dana! Deja mi-ai stârnit interesul. Astept cu nerăbdare articolele următoare si dupa ce ai finalizat lectura, te rog sa îmi imprumuti si mie cartea 😁.

    RăspundețiȘtergere
  2. Un articol frumos redactat! Felicitari, Dana! mi-ai acaparat atentia de la primele randuri! abia astept articolele urmatoare!

    RăspundețiȘtergere