joi, 11 februarie 2016

5 metode de a ne folosi energia pentru a stabili relații de succes

Bine v-am găsit!

Astăzi vom discuta despre 5 modalități proactive prin care ne putem folosi energia pentru a stabili relații eficiente cu cei din jurul nostru.

Așa cum discutam și data trecută oricine dispune de energie într-o măsură mai mică sau mai mare. Atât persoanele extrovertite cât și cele introvertite au energie și e alegerea fiecăruia dintre noi cum alegem să o folosim. Dacă ne dorim să stabilim relații cu cei din jurul nostru este important să folosim orice urmă de energie în direcția aceasta.

John Maxwell, scrie despre 5 modalități în care putem utiliza energia de care dispunem astfel încât să obținem rezultatele pe care le așteptăm.

    1. Preia inițiativa. Este important să facem primul pas. Poate că este o experiență care ni se va părea ciudată la început, poate nu va fi confortabilă sau chiar ne vom lovi de o respingere. Este bine să facem pasul acesta, să nu așteptăm momentul perfect sau ca persoana din fața noastră să facă primul pas. Este foarte posibil să gândească și ea ca noi și astfel să ratăm o oportunitate excelentă.

Dacă aștepți până când poți face ceva pentru toată lumea, în loc să faci ceva pentru o anumită persoană, vei sfârși prin a nu face nimic pentru nimeni.(Maxwell, 2010, p.92)
    2. Fii pregătit. Să presupunem că am fost proactivi și am preluat inițiativa. Este oare de ajuns? Este, dacă scopul nostru e doar de a ne face cunoscuți, de a atrage atenția celorlați că suntem prin prejmă. Însă, mai departe dacă dorim să stabilim o relație cu persoana din fața noastră, inițiativa este doar primul pas. Trebuie să avem mintea limpede și să fim siguri pe noi, în special în 3 aspecte importante: cunoașterea de sine, cunoașterea persoanei din fața noastră și cunoașterea produsului, serviciului, activității despre care vrem să vorbim.

    Cunoașterea de sine. Este important să ne simțim confortabil cu noi înșine pentru a putea ajunge la ceilalți. Dacă le vorbim oamenilor despre încredere de sine, este important ca noi să fim o persoană cu încredere de sine. De aceea, este esențial să investim în dezvoltarea noastră personală, să fim siguri pe noi și pe abilitățile noastre, să ne cunoaștem limitele. Faptul că te cunoști pe tine și că te dezvolți la nivel personal te ajută să dobândești claritate mentală și emoțională. (Maxwelll, 2010, p.95)

    Cunoașterea persoanei din fața noastră. Fie că ne referim la o persoană, la o echipă, la un grup mai mare, este important să înțelegem contextul lor, să cunoaștem detalii despre ei și cum am putea noi să le fim de folos cu adevărat. De exemplu, dacă aveti o echipă în subordine și organizați întâlniri periodice este important să vă alocați timp să aflați câte ceva despre fiecare dintre participanți, despre problemele cu care se confruntă, despre activitățile în care sunt implicați, astfel încât să vă faceți o idee clară asupra soluțiilor pe care să le oferiți.

    Cunoașterea produsului sau serviciului. Sunt persoane care pot stabili relații foarte ușor. Sunt persoane extrovertite, au energia necesară, au un interes pentru cei din jurul lor. Este oare suficient? Nu este de ajuns să fim capabili să relaționăm, este important să știm despre ceea ce vorbim. Dacă avem de făcut o prezentare a unui produs, putem relaționa cu oamenii prezenți în sală, dar dacă nu vom fi capabili să furnizăm informațiile așteptate atunci nu vom avea succesul așteptat.

    3. Ai răbdare. Atunci când vrem să stabilim relații cu ceilalți, într-o echipă de exemplu, este important să ținem cont de ritmul fiecăruia. Dacă avem ceva de făcut, probabil că vom face acel lucru mai bine dacă îl facem singuri (mai ales dacă ne pricepem foarte bine) decât dacă îl vom face în echipă (mai ales dacă coechipierul nostru este începător). Este foarte ușor să îți pierzi răbdarea în astfel de situații și să alegi să faci de unul singur toată treaba pentru a termina mai repede. Dar acest lucru nu ne va ajuta deloc să stabilim relații cu ceilalți. Părinții știu asta cel mai bine. De multe ori pot să își piardă răbdarea cu cei mici și să aleagă să facă ei în locul copiilor treaba pentru a finaliza mai repede și mai bine. Dar lucrul acesta cu siguranță nu va fi benefic relației dintre părinte și copil. Cei care se pricep la stabilirea legăturilor nu aleargă întotdeauna cel mai repede, dar sunt capabili să-i tragă și pe ceilalți după ei”. (Maxwell, 2010, p.98)

    4. Oferă. Conform lui Maxwell există două tipuri de persoane. Cele care primesc și cele care oferă. Să fii o persoană care oferă în permanență, necesită o doză mare de energie. Persoanele care oferă se interesează mereu de celilați, sunt atente la nevoile lor și acționează astfel încât să fie de ajutor, să ofere informații de valoare celor din jur. Cei care primesc au nevoie de aprobare din partea celorlați, de atenție, de confirmări. Ei sunt cei care de obicei seacă de energie pe cei din fața lor. Intradevăr, o persoană care oferă are nevoie de multă energie pentru a face acest lucru, dar energia se va întoarce către ea, de la persoanele pe care le bucură și în folosul cărora lucrează.



5. Reîncarcă-ți bateriile. Dacă un lucru este sigur, acesta este că avem nevoie de energie pentru a stabili relații cu ceilalți. Însă energia nu este ceva de care să dispunem nelimitat în fiecare zi a anului, toată viața. Este important să ne refacem stocul de energie pentru a putea continua să facem lucrurile la un nivel înalt pentru mai mult timp. Fiecare dintre noi știe sau ar trebui să se gândească la modurile în care poate să își refacă stocurile de energie. Pentru mine funcționeză întotdeuna plimbările sau călătoriile alături de cei dragi. Alți oameni fac acest lucru prin sport, prin lectură, mergând la masaj. E important să găsim acea activitate care e potrivită pentru noi și să avem grijă să avem timp pentru ea. O altă modalitatea de a salva din energia pe care o avem este să renunțăm la activitățile care sunt mari consumatoare de energie pentru noi. Daca este posibil, putem delega pe altcineva să facă acele sarcini sau pur și simplu să renunțăm la ele, dacă acest lucru este posibil.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie din domeniul imobiliar suntem în căutarea unei persoane proactive, entuziaste și care să aibă cunoștințe în domeniul construcților, pentru postul de Project Manager

Pe curând!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu