miercuri, 24 februarie 2016

Bariere în identificarea punctelor în comun cu ceilalți

Putem privi identificarea lucrurilor în comun cu ceilalți ca o punte a relațiilor dintre noi și ei. De cele mai multe ori relațiile eficiente se construiesc cu ajutorul punctelor în comun.  
Pare cumva natural să fie asa însă în realitate mulți dintre noi suntem mai mult preocupați să ne impunem propriile idei în fața celorlalți și acceptam cu greutate puncte de vedere care sunt diferite de ale noastre.

Este important să înțelegem că oamenii sunt diferiți, au personalități și temperamente diferite și acest lucru nu îi face mai buni pe unii și mai puțini buni pe alții. Pentru a putea stabili relații eficiente, dincolo de a ne cunoaște pe noi, este esențial să reușim să îi cunoaștem pe alții. Să ne punem în pielea unui coleric, unui melancolic, unei persoane cu temperament sangvinic. John Maxwell, amintește în capitolul pe care l-am citit azi, despre cartea Personalitatea Plus, scrisă de Florence Littauer. Vă recomand cartea, mai ales dacă doriți să îi cunoașteți mai bine pe cei din jurul vostru, să înțelegeți fiecare tip de temperament. O să descoperiți lucruri interesante care cu siguranță vă vor fi de folos.

La nivel teoretic suntem conștienți că pentru a putea stabili relații eficiente este important să găsim lucrurile în comun cu persoana sau persoanele din jurul nostru. Ce ne face totuși să nu respectăm acest principiu? John Maxwell amintește de câteva astfel de bariere.

Presupunerile. Să presupunem este foarte ușor și la îndemâna oricui. Să acționăm după aceste presupuneri este de cele mai multe ori greșit. Mi s-a intâmplat de mai multe ori să iau o decizie pe baza unei presupuneri fără să verific acel lucru, iar apoi am descoperit că realitatea era alta. Este adevărat ca dacă de exemplu, am întâlnit 10 persoane dintr-o anumită țară care se comportă într-un anume fel, suntem tentați să credem că toți locuitorii acelei țări sunt la fel. Dacă suntem interesați să stabilim relații cu alții trebuie să ne bazăm mai mult pe observații și mai puțin pe presupuneri. Vom reuși astfel să descoperim un teren comun pe care putem construi o relație eficientă bazată pe fapte reale.

Aroganța. Există persoane care au impresia că dețin toate răspunurile, că stau pe un piedestal și nu pot privi în jos spre ceilalți. Se poate ca la un moment dat în viață să cunoaștem mai multe lucruri decât alții din jurul nostru. Se poate să fim mai bine informați, mai inteligenți, mai bine pregătiți. Este important să știm să relaționăm cu fiecare persoană din jurul nostru și să înțelegem că fiecare dintre noi avem de învățat cel puțin un lucru de la fiecare persoană cu care interacționăm. Indiferent de vârstă, statut social, profesie, etc.

Nu poți construi o relație cu toată lumea aflată într-o încăpere dacă ție nu-ți pasă de nimeni din acea încăpere.” (J. Maxwell, 2010, p.140)

Indiferența. Indiferența este o barieră des întâlnită și pentru că pentru a identifica lucruri în comun cu persoanele cu care comunicăm trebuie să depunem efort care presupune consum de energie. Întotdeauna m-au impresionat oamenii care vizitau țara noastră și care învățau câteva cuvinte în limba noastră. Îți atrag imediat atenția pentru că au identificat un lucru comun cu tine și fac un efort pentru a fi mai aproape de tine. Un orator care comunică unui public printr-un translator nu va avea același succes pe care il are un orator care comunică într-o limbă cunoscută de toate persoanele prezente. Oamenii vor aprecia orice acțiune de-a noastră pentru a fi mai aproape de ei, pentru a le înțelege punctul de vedere.

Cei care comunică și sunt indiferenți sunt concetrați pe ei înșiși și pe propriul lor confort, în loc să găsească cea mai bună cale de a relaționa cu ceilalți.” (J. Maxwell, 2010, p.141)

Controlul. O relație eficientă se poate construi doar dacă ambele părți sunt implicate. Identificarea lucururilor în comun se poate realiza dacă ambele părți sunt dispuse să împărtășească idei, informații. Dacă avem așteptarea din partea celorlați să fie deschisi este bine să fim și noi la fel de deschiși să împărtășim informații. Dacă ne place ca partenerul nostru de viață să ne spună unde își petrece timpul când nu suntem împreună, un bun început ar fi ca noi să procedăm la fel. Întocmai se întâmplă și la serviciu și în relațiile cu prietenii sau partenerii de afaceri.


Data viitoare vom discuta despre cum putem cultiva o gândire care să ne ajute să identificăm lucruri în comun cu ceilalți și să stabilim relații eficiente.

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, din domeniul automotive suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Auditor. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie din domeniul imobiliar suntem în căutarea unei persoane proactive, entuziaste și care să aibă cunoștințe în domeniul construcților, pentru postul de Project Manager


Va doresc o saptămână minunată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu