miercuri, 9 noiembrie 2016

Cum facem față dezamăgirilor?

Bine v-am găsit!

Am amintit în articolele trecute despre faptul că oamenii de succes sunt aceia care sunt capabili să reacționeze într-un mod constructiv și eficient indiferent de situațiile în care aceștia se află.

Cu toții experimentăm de-a lungul vieții multe momente dezamăgitoare. Câteodată sunt doar mici lupte pierdute care privite din ansamblu își pierd din valoare, câteodată rezultatul final este cel care ne nemulțumește.

Atunci când ne aflăm în fața unui eșec avem două variante prin care putem reacționa. Prima este să încercăm să ne detașăm de situația respectivă. Privim evenimentul ca și cum i s-ar fi întâmplat altcuiva și să încercăm să analizăm la rece toate cele petrecute ca mai apoi să ne gândim la acțiuni viitoare pe care le putem face. A doua variantă este să ne lăsăm copleșiți de eveniment, să ne plângem, să căutăm vinovați și să rămânem blocați emoțional în acel eveniment. Care variantă vi se pare mai atrăgătoare? De câte ori v-ați regăsit de fapt în a doua variantă?

                                                        Sursa imagine: aici 

Este mai ușor să renunțăm în momentele grele și să ne plângem. Este mult mai greu să privim obiectiv ceea ce ni se întâmplă și să încercăm să tragem concluzii pe care să le folosim apoi în avantajul nostru. Brian Tracy scrie că există anumite acțiuni pe care le putem face din timp astfel încât atunci când trăim un eveniment nefericit să fim pregătiți pentru a-l depăși. Eșecuri, dezamăgiri, frustrări vom trăi cu toții de mai multe ori în viață. Pe lângă faptul că sunt inevitabile, aceste evenimente sunt și de multe ori imprevizibile. Nu știi când să te aștepți la ele, nu vin anunțate. Dacă evenimentele nu le putem controla, putem controla în schimb reacția noastră față de acestea.

Provocarea este aceea că emoțiile se declanșează instantaneu. Din acest motiv, poți avea foarte puțin control asupra emoțiilor și reacțiilor tale în momentul în care ți se întâmplă ceva. Este prea târziu. Atunci când vei trăi dezamăgirea, vei reacționa instinctiv și în mod obișnuit, în funcție de experiențele tale anterioare.(Brian Tracy, 2003, p.270).

Mă regăsesc în citatul de mai sus. De multe ori îmi propun să reacționez diferit în situații dificile însă în momentul în care mă aflu în mijlocul evenimentelor reacționez emoțional. Cred că ni se întâmplă fiecăruia dintre noi. Încerc de exemplu să nu mai fiu enervată de cei care nu respectă regulile de circulație, îmi propun să nu mă mai încarc emoțional cu aceste evenimente, dar cu prima ocazie când cineva încalcă o regulă...mă enervez. Acest exemplu poate fi adaptat în contexte de job, familie, prieteni....e dificil să reacționăm rațional atunci când suntem în fața unui eveniment care ne afectează emoțional. Și atunci cum putem proceda? Este important să ne schimbăm modul de a gândi în general și să ne pregătim dinainte pentru dezamăgiri, scrie Brian Tracy.

Pregătirea mentală anterioară este foarte importantă pentru a putea face față dezamăgirilor din viața noastră și pentru a ne putea controla emoțiile. De exemplu, dimineața, înainte să ieșim din casă ne putem spune: „Se poate ca astăzi cineva să încalce regulile de circulație. Voi privi obiectiv situațiile acestea și nu le voi lăsa să îmi strice ziua!”. Vom reuși tot timpul să gândim așa? Probabil că nu, dar cu timpul, exersând, vor fi mai dese situații în care vom reacționa pozitiv iar viața noastră se va îmbunătăți considerabil.

Data viitoare vom continua discuția despre anticiparea situațiilor neplăcute și pregătirea noastră mentală și vom descoperi care sunt cele două întrebări pe care Brian Tracy le consideră important de adresat după orice eveniment din viața noastră, fie el bun sau mai puțin bun.


Mai jos puteți descoperi care sunt principalele posturi disponibile pe care le intermediem în acest moment. Poate dumneavoastră sau un prieten din cercul dumneavoastră de cunoștințe, sunteți interesați de o nouă oportunitate profesională. Dacă vă pot fi de folos, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail recrutare@jobconnect.ro.


În domeniul ingineriei:

Pentru o companie ce produce si comercializeaza obiecte din fier forjat suntem în căutarea unui Inginer proiectant.

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

În domeniul vânzărilor:

În cadrul unei companii românești recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, suntem în căutarea a doi reprezentanți de vânzări: un post este disponibil pentru zona Mureș și un post este disponibil pentru zona Hunedoara. 

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Până data viitoare vă doresc zile frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu