joi, 17 noiembrie 2016

Cum ne pregătim mental pentru a face față dezamăgirilor?

Bine v-am găsit!

Data trecută am început discuția despre cum putem face față evenimentelor mai puțin plăcute din viața noastră.

Am aflat împreună că depășirea momentelor mai puțin plăcute se poate face cu succes atunci când ne pregătim mental constant, când reușim să avem un mod de gândire eficient.

Sunt unii oameni care afirmă că este bine să privim viitorul cu optimism, să ne imaginăm că totul va fi bine și lucrurile se vor întâmpla exact așa cum ne dorim. Este o gândire bună, cu siguranță ne ajută să implementăm în subconștientul nostru idei de reușită care sunt foarte folositoare. Ce ne propune Brian Tracy este să ne gândim și la lucrurile ce pot să nu meargă atât de bine, la obstacolele ce pot să apară în viitor. Să anticipăm, să privim spre viitor și să avem un plan de rezervă pentru cât mai multe posibile variante. Este foarte important să nu confundăm acest tip de gândire cu unul negativ în care ne spunem din start că nu vom reuși. În același timp este bine să ne gândim la aspectele ce pot să apară pe parcurs care ne pot îngreuna succesul și să ne pregătim să le facem față din timp.

Putem compara acest tip de gândire cu gândirea pe care o avem din punct de vedere financiar. Persoanele eficiente au întotdeauna o anumită sumă de bani de rezervă tocmai pentru a acoperi situațiile neprevăzute ce pot să apară în viitorul lor. Brian Tracy spune: „Abilitatea ta de a economisi bani și de a te disciplina să trăiești cu banii pe care îi câștigi reprezintă o măsură importantă a îndemânării tale de a avea succes în viață(Brian Tracy, 2003, p.280)

Așa cum din punct de vedere financiar ne gândim la viitor și facem ceva în sensul acesta (strângem o anumită sumă de bani) la fel putem proceda și cu planificarea viitorului pentru alte obiective pe care le avem. Este bine să ne întrebăm: „Ce ar putea merge rău în planul pe care îl am?” “Cum pot prevede aceste lucruri?” Este important să avem mereu la îndemână căteva alternative la planurile noastre. Cum spune Brian Tracy „Gândește în avans tot timpul”.

                                                          Sursă imagine: aici

Sunt două întrebări pe care autorul ne sfătuiește să ni le adresăm după fiecare eveniment din viața noastră fie el bun sau rău. Prima este „Ce anume am făcut bine?iar a doua „Ce anume aș putea să fac diferit?”. Sunt două întrebări care generează întotdeauna răspunsuri pozittive indiferent de tipul evenimentului la care ne raportăm. După fiecare experiență trăită, proiect în care ați fost implicați, acordați-vă 10 minute pentru a nota pe o foaie de hârtie aceste două întrebări și răspunsurile lor. În cazul evenimentelor bune vă vor ajuta să rămâneți cu picioarele pe pământ (întotdeauna este loc de mai bine) iar în cazul evenimentelor neplăcute vă va ajuta să vedeți totuși lucrurile bune care s-au întâmplat, să trageți anumite concluzii și să mergeți mai departe.

Indicatorul care arată cât de sănătos ești din punct de vedere mental este rapiditatea cu care îți revii după ce ai fost dezamăgit.” (Brian Tracy, 2003, p.287)

Este în puterea noastră să ne antrenăm constant mintea astfel încât revenirea după o dezamăgire să fie cât mai rapidă. Dezamăgirea va exista cu siguranța, este natural să simțim așa. Diferența dintre oamenii de succes și ceilalți este că primii nu petrec foarte mult timp într-o stare negativă, ci merg mai departe, învățând lecția pe care o au de învățat.

Există câteva modalități prin care putem trece mai ușor peste dezamăgirile din viața noastră.

În primul rând, este important să nu mai dăm vina pe alții sau pe condiții externe și să ne asumăm responsabilitatea. Odată ce am rostit „Sunt răspunzător/răspunzătoare!” putem elimina deja o bună parte din dezamăgire.

Apoi este important să privim lucrurile bune din fiecare situație. Din eșecuri avem întotdeauna de învățat câte ceva, trebuie doar să avem mintea deschisă pentru a vedea oportunitățile din fiecare experiență și să ne întrebăm ce putem face diferit data viitoare.

Brian Tracy spune că nu putem avea simultan și gânduri pozitive și gânduri negative. Astfel că, dacă vom alege să ne gândim la soluții constructive, să ne gândim la aspectele pozitive, nu vom mai avea sentimente de frustrare sau supărare.

Nu în ultimul rând este important să evaluăm evenimentele în raport cu obiectivele noastre mari. Dacă la un examen am luat o notă mică, acest lucru nu va influența nepărat obiectivul nostru de a ne păstra un loc bugetat, de exemplu. La fel, dacă am ratat o vânzare, asta nu înseamnă că nu ne putem atinge targetul de vânzări lunar sau anual.


Chiar dacă viața fiecăruia dintre noi ne va oferi la un moment dat și experiențe plăcute dar și experiențe neplăcute, vestea bună este că le vom putea face față dacă vom investi timp și energie în pregătirea noastră mentală. Nu este o abilitate ce se dobândește peste noapte sau doar citind o carte. Este o abilitate ce necesită exercițiu, care se dobândește în timp. Dar dacă vom deprinde această abilitate de a ne controla gândurile și reacțiile atunci vom deveni cu adevărat persoane eficiente.

Mai jos puteți descoperi care sunt principalele posturi disponibile pe care le intermediem în acest moment. Poate dumneavoastră sau un prieten din cercul dumneavoastră de cunoștințe, sunteți interesați de o nouă oportunitate profesională. Dacă vă pot fi de folos, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail recrutare@jobconnect.ro.



În această perioadă intermediem două oportunități interesante în cadrul a două companii ce produc și comercializează produse chimice pentru diferite industrii. Avem disponibil un post de Customer Service Specialist și un post de Office Manager

În domeniul ingineriei:

Pentru o companie ce produce si comercializeaza obiecte din fier forjat suntem în căutarea unui Inginer proiectant.

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

În domeniul vânzărilor:

În cadrul unei companii românești recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, suntem în căutarea a doi reprezentanți de vânzări: un post este disponibil pentru zona Mureș și un post este disponibil pentru zona Hunedoara. 

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Până data viitoare vă doresc zile frumoase! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu