joi, 3 noiembrie 2016

Cinci pași pentru o atitudine pozitivă

Bine v-am regăsit!

În articolul de astăzi vom discuta despre cei cinci pași pe care Brian Tracy ni propune pentru a deveni persoane cu o atitudine generală pozitivă.

Cei cinci pasi sunt: Idealizarea, Verbalizarea, Vizualizarea, Transpunerea in emotii și Realizarea.

Idealizarea

De multe ori cei care stau în calea îndeplinirii obiectivelor noastre suntem chiar noi. Ne autosabotăm, ne creăm singuri credințe auto-limitative, așa cum le numește Brian Tracy. Poate că vă sunt cunoscute gânduri precum: „eu niciodată nu o să știu atâtea, nu voi avea cum vreodată să am un apartament așa de frumos, o familie așa unită, atât de mulți bani, etc”. Din cauza acestor obstacole de multe ori renunțăm să acționăm în direcția la care visăm. Ce ne propune Brian Tracy să facem în primă etapă este să ne punem imaginația la contribuție. Cum ar arăta viața mea daca ar fi exact cum mi-o doresc? Faceți un exercițiu de imaginație și gândiți în detaliu fiecare aspect al vieții dumneavoastră. Câți bani aș câștiga lunar? Ce oameni ar fi în jurul meu? În ce fel de locuință aș trăi? Unde aș merge în vacanță? Cum aș arăta?

Puteți chiar să scrieți pe o foaie de hârtie aceste gânduri. Apoi să scrieți pe o foaie de hârtie cum arată viața dumneavoastră din prezent. La final faceți o comparație și veți vedea unde anume trebuie sa acționați. La unele obiceiuri pe care le aveți în prezent va trebui să renunțați pentru a ajunge unde vă doriți. La fel poate și la unii oameni din viața dumneavoastră sau la unele bunuri.


Verbalizarea

Cel de-al doilea pas constă în verbalizare prin afirmații pozitive. Am scris data trecută despre conștient și subconștient. Indiferent ce ne repetăm la nesfârșit la nivel conștient într-un final acea informație va ajunge la nivel subconștient.

Exista 3 caracteristici ale unei afirmații pozitive: să fie personală, pozitivă și exprimată la timpul prezent.

Știm deja cu toții îndemnul clasic în care suntem sfătuiți să ne privim în oglindă și să ne repetăm: „Mă plac, sunt minunat, sunt bun în ceea ce fac”. Repetat o dată sau de mai multe ori pe zi poate să schimbe ceva în modul în care noi ne percepem. Noi trebuie să fim primii care spun despre noi lucruri de bine sau cum scrie Brian Tracy „Fiți propriul suporter entuziast”.

Un alt aspect căruia trebuie să îi acordăm atenție este dialogul interior. Noi suntem cei care pot să aleagă cum ne raportăm la o anumită situație și cum o explicăm. În fața unui eșec, o persoană cu o atitudine pozitivă va alege să îl considere temporar și să se concentreze pe viitor, pe următoarele acțiuni. De exemplu, o notă mică luată la un examen. Sunt unele persoane care vor alege să spună că nu sunt în stare de nimic, sunt studenți slabi și niciodată nu vor reuși nimic. Iar alții vor alege să gândească că nota mică este o situație particulară și se vor gândi ce pot face pentru ca data viitoare să fie mai bine.

Vizualizare

Brian Tracy scrie în cartea sa despre câteva exerciții pe care le putem face pentru a putea vizualiza și verbaliza obiectivele noastre mai ușor. El le numește Tehnici de programare mentală.

Ideea centrală a acestor tehnici este să încercăm să vizualizăm un eveniment înainte ca el să se întâmple, bineînțeles în termeni pozitivi. Dacă avem de dus la bun sfârșit o sarcină dificilă putem vizualiza momentul final când am îndeplinit-o cu succes. Înaintea unui telefon dificil sau a unei întâlniri importante putem să vizualizăm în termeni pozitivi cum vor decurge acele situații. Seara de exemplu, înainte să adormim ne putem imagina cum va fi ziua următoare, cum ne vom simți, ce fel de energie vom avea, ce lucruri vom finaliza.

Transpunerea în emoții

Se spune că aproape toate acțiunile noastre sunt dictate de emoții. În cazul acesta, este important să învățăm să ne menținem emoțiile sub control. Ideal este să acționăm doar în baza emoțiilor pozitive pe care le avem.

În exercițiul nostru de imaginație putem combina cei 3 pași, verbalizarea, vizualizarea și transpunerea în emoții. Ne putem imagina cum ne vom simți atunci când unul din obiectivele noastre vor fi îndeplinite. Cum ne vom simți când vom avea familia pe care ne-o dorim, casa la care visăm, vacanța și așa mai departe? Numai gândindu-vă la aceste lucruri sunt sigură că ați zâmbit măcar puțin ceea ce este deja un câștig.

Realizarea

Realizarea este ultimul pas în planul propus de Brian Tracy. Constituie practic cel mai important pas din cei cinci și este cel care ia și cel mai mult timp. Unele obiective se împlinesc mai repede, alte mai greu. Cred că este important să ne setăm așteptări realiste în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor noastre.


Oamenii de succes ajung să își dezvolte o atitudine calmă, de așteptare plină de încredere. Ei nu se grăbesc niciodată. Sunt relaxați și încrezători și cred cu putere că toate lucrurile contribuie pentru a le aduce exact ce au nevoie la momentul cel mai potrivit pentru ei. Aceasta trebuie sa fie și atitudinea ta. (Brian Tracy, 2003, p.263)

Mai jos puteți descoperi care sunt principalele posturi disponibile pe care le intermediem în acest moment. Poate dumneavoastră sau un prieten din cercul dumneavoastră de cunoștințe, sunteți interesați de o nouă oportunitate profesională. Dacă vă pot fi de folos, vă stau la dispoziție pe adresa de e-mail recrutare@jobconnect.ro.


În domeniul ingineriei:

Pentru o companie de origine germană, suntem în căutarea unui Operations Manager. Pentru acest post este potrivit un inginer, vorbitor de limba germană, care se află în primii 5 ani de experiență profesională și este pregătit să accepte o nouă provocare. 

Pentru o companie ce produce si comercializeaza obiecte din fier forjat suntem în căutarea unui Inginer proiectant.

În domeniul vânzărilor:

În cadrul unei companii românești recunoscută la nivel național și internațional pentru calitatea produselor și serviciilor pe care le oferă, suntem în căutarea a doi reprezentanți de vânzări: un post este disponibil pentru zona Mureș și un post este disponibil pentru zona Hunedoara. 

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.
Până data viitoare, vă doresc numai bine!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu