luni, 14 septembrie 2009

Renumitele resurse umane!

Buna dimineata pe timp de seara si noapte buna in mijlocul zilei!
Nici mie nu imi place cum suna, dar foarte scurt, intr-un mic proiect de prospectare(imi fac singur curaj pentru a parcurge cateva sute de firme si recunosc ca abia astept sa plec la sala de forta), am gasit o podoaba literara, echivalenta cu unele pe care le stiu de prin copilarie de la diversi copii mai mari sau mai mici. Cea de astazi este "indispret" si o gasiti intr-un comentariu facut unui articol din Standard. Cam pe aici (http://209.85.129.132/search?q=cache:x8OJ3l3m_-MJ:standard.money.ro/articol_14169/afacerea_cris_tim_ar_putea_ajunge_la_partaj.html+cristim&cd=5&hl=ro&ct=clnk&gl=ro).
In afara de tristetea si sentimentul de scarba pe care nu am cum sa le contest, sa le aprob sau dezaprob, m-a uluit aceasta mostra(evitam monstra, pentru a nu cadea in pacat) de expimare; unde ajungem cu limba română? Se pare ca este nevoie sa ducem romanescul undeva in padure si sa il punem sub piatra si sa ne luam, asa moate pe limba, ca sa nu zic ca ne punem limba pe moate, ca nu mai este la moda. Cam atat!
Tot din categoria aceasta as aminti "efebet" pentru a "alfabet" si "coloana vertebrata" pentru "coloana vertebrala".
ATITUDINEA e tot ce conteaza!
Ma bazez pe voi, ca veti avea o atitudine buna pentru fiintele voastre, pentru spiritul uitat al acestui loc, numit, din cand in cand, România!

4 comentarii:

  1. Acest articol ilustreaza si mai mult cunostintele si atitudinea D-lui Bejinariu. Intr-adevar, inainte de toate suntem romani si ar trebui sa ne mandrim cu acest lucru si sa folosim corect limba romana. Ne place sa preluam de la altii si uitam graiul dulce romanesc.
    Daca aveti lacune in utilizarea limbii romane va rog sa apelati cu incredere la Marian:)E un adevarat maestru!

    RăspundețiȘtergere
  2. :) Tocmai am primit pe office@jobconnect.ro un e-mail cu dorinta ardenta a unui domn, de a-si gasi un loc de munca!Nu prea stiu cat de mult isi doreste acest lucru, dar cand vezi o adresa de genul "BAU CUCU BAU"..., oare cum te poti raporta la cel om? ...urmariti postarea de dupa miezul noptii, cred, dupa ce voi fi alergat si terminat de verificat 400 de firme!

    RăspundețiȘtergere
  3. Intotdeauna vom avea ceva in plus de invatat in legatura cu romanismul si atitudinea, nu-i asa? Interesante articole si comentarii. Astept "postarea de dupa miezul noptii". O saptamana spornica!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da,cred ca am mintit, pentru ca inca nu am ajuns la acel miez al noptii in care sa postez cuvintele pe care le am pregatite in minte.Multumesc pentru comentariu si pentru suport! O saptamana cat mai fructuoasa si pentru tine!

    RăspundețiȘtergere