marți, 22 septembrie 2009

Si totusi care e faza cu comunicarea ...

La initiativa lui Marian de cateva saptamani urmam un tratament cu literatura de specialitate despre COMUNICARE. Evident, pentru ca eu am capul mare, nu prea agreez ce se intampla cu acest concept despre care toata lumea vorbeste, dar in urma cu cateva zile mergand impreuna cu domnul BEJINARIU la un potential client, am avut un moment de ILUMINARE in timp ce urmaream speech-ul domnului amintit anterior.

Asa ca incep sa inteleg 2 aspecte ale comunicarii:
1. Pentru a comunica eficient trebuie sa ai ce sa comunici.
2. Pentru a ajunge "cu bine" mesajul tau la auditoriu, trebuie sa cunosti si sa stapanesti principii si tehnici de comunicare.

Cu alte cuvinte, daca nu stii ce vrei sa vinzi (aici vorbim despre conceptul de business, produs, CAB-ul, etc) nu poti sa comunici eficient, iar daca ai aceste informatii si nu stapanesti tehnici si principii vei fi un "geniu neinteles".

Practic, in vanzari comunicarea este o unealta de care ne folosim pentru a le dovedi altora ca au nevoie de noi si ca suntem suficient de buni si inteligenti pentru a fi platiti pentru ceea ce facem.

4 comentarii:

  1. Inteligent omul si inteligibil textul, iar mesajul este frumos: comunica, impartaseste o anumita stare, chiar daca ea este una mai putin placuta! Bravo, maestre!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu o sa te felicit pentru mesajul scurt si concis transmis si o sa inchei printr-o fraza consacrata a Echipei Job Connect, reformulata si personalizata: " Daca un mesaj nu a fost inteles, vina o are cel care transmite mesajul si nu receptorul." Asa ca acum este timpul in care putem sa crestem si sa ne dezvoltam latura comunicarii care, te face in orice situatie un om PUTERNIC!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cu voia dvs, eu trag alta concluzie si anume ca dl susmentionat poate produce iluminatiuni in anumite capete receptive la asa ceva. De profesie sunt voyeur cultural benevol. Cu stima!

    RăspundețiȘtergere