duminică, 15 noiembrie 2009

Oamenii de tinichea

Salutare, electronicilor vizitatori si oamenilor vii!Adica va salut de doua ori!
Pentru ca mereu as avea ceva de spus, dar mai intotdeauna gasesc minti luminate care au si facut mai multe decat mine si decat tine, propun ca eu sa fiu secretarul si elevul nesilitor, dar care macar copiaza, pentru tine inclusiv, fraze istete. Profita, ti-am facut cadou mai multe secunde, traieste-le!
Unii spun ca ei le stiu si le folosesc de cand lumea, altii spun ca eu le-as folosi(acum sa nu va ganditi ca asta nu ma flateaza, chiar nu putin...)!Esential, draga alergatorule(neutru, daca exista asa ceva), e sa le gustam si sa le aplicam, gandindu-ne, ca si tu si eu, suntem cei mai usor de impacat cu noi insine, cei mai mari suporteri ai propriului nostru mod de a fi; mai departe as merge chiar, gandindu-ma, intrebandu-te si rugandu-te sa te gandesti ca atunci cand multi spun ca fac si ca stiu si ca pot, sa privesti modele prin care ai trecut deja si in care performanta era doar o chestiune pentru un manunchi de suflete - chiar scoala, facultate, un departament de vanzari..., companii care efectueaza consultanta "pe bune"!
Cu alte cuvinte, pune osul la munca si lasa amagirile pentru copii si batranei! Copil nu mai poti fi, iar batranel e ceva ce vei gusta tarziu! Viata ta are gust de astazi, iar maine va fi tot cu gust de prezent!
Stii ca spuneam candva, ca a doua tagma profesionala "iubita" este constiutuita de agentii de vanzari.
De ce? Printre altele, pentru ca se crede/stie ca ei mint ca sa faca bani! Vor comisoane cat mai mari si gata! Alerg si eu printre cuvinte, sa nu te retin prea mult aici! Un lucru este cert, ca avem nevoie de bani pentru a face/atinge alte scopuri, insa finalitatea unui program de instruire real in vanzari este sa poti vedea dincolo de bancnote, conturi..., propun sa va spun asta si peste 30 de ani!
Mi-am permis sa pastrez metafora de "oameni de tinchea" preluata de la Robert T. Kiyosaki..., intelegem prin ea, exact omul de vanzari pe care il intereseaza doar banii pe care ii poate obtine de la tine. Atat! Face orice si oricand pentru asta! Teme-te de el!
"Lumea e plina de oameni de tinichea. Ei pot fi intalniti in orice profesie, nu numai in vanzari. Exista oameni de tinichea in educatie, medicina, justitie, politica si religie, asa ca nu judeca profesia vanzarilor dupa experienta pe care ai avut-o cu cei doi oameni de tinichea(nn. se face referire la un episod din copilaria lui RT Kiyosaki, in care parintii sai au fost trasi pe sfoara de doi agenti de vanzari ai unei companii distribuitoare de tabla..., de unde si "oameni de tinichea"). Oamenii de tinchea sunt oameni de tinichea pentru ca nu sunt agenti buni de vanzari. Manipularea, inselaciunea, zambetele ipocrite nu inseamna vanzari. Vanzarile inseamna comunicare. A vinde cu adevarat inseamna sa-ti pese, sa asculti, sa rezolvi problemele semenilor tai".
A vinde insemana sa stii ca serviabilitatea te defineste! Ei, da! Orgoliul nostru atat de bine periat este un covor pufos si placut pasilor clientilor.
"A vinde cu adevarat sau a comunica nu are nici o legatura cu cat de mult ai vandut sau cat de mare ti-e comisionul. A vinde cu adevarat inseamna sa dai dovada de pasiune pentru produsele sau serviciile companiei tale si de compasiune pentru dorintele, visurile, si nevoile semenilor tai".
"Bunastarea, puterea si fericirea ta se dezvolta folosindu-ti abilitatea de a comunica. Este cea mai importanta abilitate in lumea afacerilor si in viata. Comunica din ce in ce mai bine, foloseste-te de abilitatile tale ca sa faci viata altora mai buna si insasi viata ta va deveni mai buna."
"Daca visezi ca intr-o zi sa devii un mare conducator in indiferent ce domeniu ti-ai alege, lucreaza continuu la ameliorarea maiestriei tale de a vinde, pentru ca asta da forta unui lider. Abilitatea de a vinde va schimba intotdeauna vieti si destine."

Cam atat pentru astazi! Daca este ceva neclar, putin limpede, va propun sa ne intalnim si sa le asezam cat se poate de coerent in rafturile goale ale vietii voastre, care incepe de aici inainte!
Pentru cei curiosi, va rog sa luati legatura cu Gabriela si cu Amelia, iar ele va vor oferi prima informatie pentru a fi protagonisti ai propriului vostru destin.
"Si daca crezi ca poti si daca crezi ca nu poti, ai dreptate in ambele cazuri". (Henry Ford)
Cu respect,
Marian

Un comentariu:

  1. Asta-mi aduce aminte de Vanilla Sky, un film fain,idealist. Problema este ca oamenii de tinichea au rostul lor, macar ca revelator al celor adevarati si oricum sunt majoritari. Pt ca in definitiv este vorba de o tranzactie si nu de mantuirea sufletului, nu? Sigur, o tranzactie la modul profesionist, cu toata grija, intuitia si empatia si cu multa descarcare de endorfine care te fac fericit si iti dau sentimentul ca l-ai intalnit pe Dumnezeu.Oricum,e remarcabil elanul si ideea. Nu pierdeti pamantul de supt picioare insa. Bussiness is bussiness!

    RăspundețiȘtergere