duminică, 22 noiembrie 2009

Salutare Romania, salutare juniori!!...si stiu eu de ce vorbesc asa;)
Am aproape o luna de cand lucrez in HR, si pot spune cu mana pe inima ca nu este chiar "zboara, puiule, zboara!" pe care il credeam; nu ca ar fi rau, nici pe departe, numai ca imi dau seama de munca si seriozitatea pe care trebuie sa le depui...vad asta la colegii mei.
Si, ca orice initiat, am avut si eu proba mea de foc: consultantii de asigurari. Aaa, sa nu uit: stie careva cum arata un astfel de "exemplar". Daca aveti certitudinea ca da, va rog trimiteti portretul robot pe adresa de email. In fine, tineti aproape!!!
De la oameni care nu citeau anuntul de recrutare, dar isi depuneau c.v. si veneau la interviuri, pana la tineri absolventi care se vedeau deja manageri, i-am cam "avut profesional" pe foarte multi dintre ei. Constat inca puternicul sentiment mioritic, acela de nu munci decat cu carte de munca si venit fix, ceea ce poate fi explicat, la o adica, pe vremuri de criza:oamenii cauta stabilitate. Si cum sa dai impresia de stabilitate a unui job care implica suplimentarea veniturilor , si nu asigurarea traiului? Cred ca cea mai buna solutie este adevarul prezentat in anuntul de recrutare: de ce sa minti poporul ca la televizor, cand poti pune cartile pe masa?!...la o adica, exista viata dincolo de asigurari, si inca una pe picior marimea 40(la femei) , daca judecam dupa castigurile celor care s-au implicat cu adevarat.
Cu alte cuvinte, consultantul de asigurari trebuie SA VREA mai mult si sa aiba simtul afacerii. E important sa stie sa profite de momentele favorabile, poate mai mult decat sa stie sa vanda.
" Vanzatori de aparente" sau "golanii" din vanzari( m-ai pus pe ganduri, Catalin)? Care sunt adevaratii consultanti de asigurari?
Da, trebuie sa ai tinuta...pentru ca oamenii normali sunt atrasi de imaginea care inspira cea mai mare incredere...da, trebuie sa stii cum si ce sa vorbesti, pentru ca dai impresia de stapan pe situatie...da, trebuie sa ai sarm, pentru ca asta lipseste majoritatii, dar este oare suficient sa aduci profit companiei cu care colaborezi? Ce faci cu "golanii" care nu zambesc atat de profesional, nu poarta costum, ci geaca din piele si mai ca i-ar zice clientei blonde: " pisi, te scot la o conserva? ", dar care sunt suficient de agresivi incat sa devina profitabili?...ce sa faci, te rogi sa se dea de trei ori peste cap si sa se imbrace la costum:).
Tupeu "prezentabil", agresivitate "pasiva", golaneala eleganta, cunostinte si vrere de bani: asa s-ar creiona portretul consultantului in asigurari. Pentru sugestii si reclamatii, nu ezitati sa comentati!
Cam atat in aceasta seara...Vorba lui Moisescu: ma inclin!
Amelia

3 comentarii:

  1. Bine ai venit in echipa Job Connect si pe blogul nostru. Remarc foarte multe intrebari din partea ta si sincer nici nu cred ca se putea sa incepi mai bine. Certitudinea despre oameni se dobandeste extrem de greu, dar sunt sigur ca vei face parte din categoria oamenilor care vor reusi :).

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine scris si zis si dupa vorbele lui nenea Albert si Einstein, printre altele, ne vei da voie sa tinem cont si de nervul pe care sper sa il pastrezi mereu - "pana la 25 de ani, oamenii au lumea la picioare, iar dupa aceasta universul lor se ingusteaza". Tot in acest ragaz de comentariu, tin sa pun inca o data accentul pe ideea ca viata aceasta este ceva cu care am fost insarcinati si este doar spre onoarea noastra sa ducem la bun sfarsit in modul cel mai onorabil, fara a vedea doar partea de ras sau de plans a vietii! Sa ai un drum lung, Amelia!Desigur, am deja peste 25 de ani, stiu ca stiti! Fruntea sus!

    RăspundețiȘtergere
  3. Amelie, eu te felicit pentru rabdarea, puterea de concentrare si entuziasmul de care ai dat dovada in cadrul acestui proiect de recrutare. Asta inseamna ca ai inceput in forta si abia astept sa vedem rezultatele:)

    RăspundețiȘtergere