luni, 7 decembrie 2009

Creste vizibilitatea cv-ului tau!



Discutand cu o parte din persoanele care se afla in cautarea unei oportunitati in cariera am aflat ca doar un sfert dintre cei care aplica la un job primesc vestea : “cv-ul tau a fost vizualizat!”
“ Vina” li se poate atribui atat angajatorilor cat si candidatilor. Astazi as vrea sa vorbesc cu tine, candidatule care te aflii in cautarea unui job.

Vreau sa stii ca angajatorii pun mare accent pe istoricul tau personal din punct de vedere al experientei profesionale, a educatiei, competentelor si cunostintelor acumulate. Cv-ul este primul document care te vinde potentialului angajator asa ca alege o forma care sa il atraga. Revizuieste-l de fiecare data cand aplici la o oportunitate in cariera si fa in asa fel ca ceea ce oferi tu sa se potriveasca cu ceea ce ei cauta.
Ofera ceva real si ce este foarte important citeste anuntul de recrutare! Cunosc sfatul “ aplica la cat mai multe joburi pentru a-ti creste vizibilitatea si sansele de a te angaja!” si prefer sa va sfatuiesc sa il uitati! Cand primim un numar mare de aplicatii, cv-urile sunt utilizate atat pentru a exclude candidatii cat si pentru a le aplica statutul de candidati interesanti.Toti cei care nu indeplinesc cerintele sunt dati la o parte. Asa ca aloca mai mult timp trecutului tau profesional: pregateste-l cu grija, citeste anuntul de recrutare si atunci ai o sansa!

Daca nu aplici pe site-urile de specialitate si trimiti un e-mail angajatorul scrie-i cateva cuvinte. Peste jumatate din Cv-urile pe care le primim sunt anonime: ni se ataseaza un cv, in cele mai fericite cazuri ni se specifica postul pentru care se aplica si atat! Gandeste-te ca cineva il citeste asa ca fa-l sa deschida atasamentul prezentandu-i pentru ce pozitie vacanta aplici si ce te recomanda pentru acea oportunitate.
In concluzie : prezinta-te intr-un mod real dar lucreaza la modalitatea in care trimiti cv-ul tau angajatorilor!

PS: Puteti urma si sfatul personajului din fotografie! Cine stie ce rezultate poate avea:)

Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu