miercuri, 2 decembrie 2009

Noroc si succes

Bine va regasesc,

Ma tulbura cateva ganduri in dimineata asta si ma gandeam destul de obsesiv la 2 lucruri importante pentru oricine: Succes (important si pentru mine) si Noroc (mai putin important pentru mine). Nu cred in al doilea, insa analizand cateva evenimente si situatii din Job Connect trag urmatoarea concluzie: Amandoua exista si te pot directiona spre reusita si cel mai important trebuie sa fii pregatit atat pentru succes (care poate fi premeditat) dar si pentru NOROC (care atunci cand vine trebuie sa tii de el pana va ajunge o reusita).

Atat in recrutare cat si personal am preferat sa ma ghidez dupa SUCCES si nu dupa NOROC. Succesul e ceva ce vine datorita unor actiuni ale tale (e o urmare a unui plan, a unei strategii) in timp ce NOROCUL e ceva intamplator pe care nu te poti baza in viata. Cred cu tarie in cele 2 conceptualizari, insa norocul e de altfel ceva ce te poate duce spre reusita daca esti pregatit pentru a transforma sansa intr-o oportunitate.

E pacat sa te prinda norocul atunci cand nu esti pregatit pentru asta. Din noroc continuam sa mai facem bani si tot el uneori cand nu suntem pregatiti ne aduce nefericire.

Va multumesc pentru atentia acordata!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu