vineri, 3 iunie 2011

NOUTATI DIN WEIDEN

Christian Schramek, unul dintre partenerii nostri din cadrul firmei Maracon Germania, a facut, de curand, o noua vizita medicilor din Weiden. A venit cu ultimele noutati pe care vi le impartasim si voua.

Au refuzat o zi libera

Fetele invata intens germana si sunt extrem de motivate. Ieri, in Germania fost sarbatoare nationala, iar guvernul a declarat zi libera inclusiv azi, 3 iunie. Cele cinci cursante romance au refuzat aceasta zi libera si au insistat sa mearga la curs. Intrucat fetele fac acest curs de germana in cadrul unei scoli, ele au fost singurele care s-au aflat in scoala, restul lunadu-si zi libera. Dorinta lor este aceea de a invata limba germana cat mai bine, intr-un timp cat mai scurt, astfel ca au considerat ca nu isi pot permite o zi libera.

Cei 5 medici ar fi trebuit sa finalizeze cursul in 27 iunie, insa profesoara a decis ca este potrivit sa prelungeasca acest curs cu 1-2 saptamani. Profesorii examinatori din Germania ar putea fi foarte exigenti de aceea, medicii vor fi foarte bine pregatite dupa aproape doua luni de curs intensiv. De asemenea, cursantele vor primi un manual nou, ''Germania pentru medici'', care le vor ajuta foarte mult atunci cand isi vor incepe activitatea in cadrul clinicii.

Masa gratuita

Cele 5 romance sunt foarte prietenoase. In scurt timp, si-au facut prieteni printre cursantii care invata in cadrul aceleiasi scoli. Sunt cursanti din toata lumea, cu care fetele ies la o cafea si converseaza in limba germana. Mici probleme organizatorice mai apar, dar se rezolva rapid atunci cand ai parte de profesionism. La inceperea cursului, cei cinci medici au primit cupoane de masa gratuite. Cu acestea, ele pot lua masa zilnic la cantina clinicii, alaturi de ceilalti angajati. Zilele trecute, fetele au ramas fara bonuri, insa imediat au primit un ''supliment'' de cupoane din partea clinicii. Totul s-a intamplat foarte rapid, incat au ratat un singur mic dejun in cadrul cantinei. Nu au ramas infometate, ci au mancat ''Semmeln'', paine tipic bavareza.

Pregatirile pentru obtinerea Approbation-ului (dreptul de a profesa in Germania) au inceput deja. Cei 5 medici din Weiden au facut deja controlul medical in cadrul clinicii, urmand ca partenerii nostri din Germania sa se ocupe personal de depunerea dosarelor cu acte. Doua dintre ele asteapta certificatul de conformitate, ce trebuia primit in 20 mai. In aproximativ 2 saptamani, dosarele vor ajunge in München pentru obtinerea Approbation-ului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu