vineri, 14 septembrie 2012

Autosugestia – sau cum sa ne influentam propriul comportament



Bine v-am regasit!

În fiecare zi, din toate punctele de vedere, totul îmi merge din ce în ce mai bine (Emile Coue) – este o afirmatie pe care o repet zilnic, de cateva ori pe zi, de ceva timp incoace si pot afirma ca rezultatele se pot observa, lucru confirmat de apropiati, care ma „acuza” ca am devenit mai energica, mai zambitoare, mai pozitiva.

Vreau sa va vorbesc in cadrul acestei postari despre autosugestie... Emile Coue definea sugestia ca fiind „actiunea de a impune o idee in creierul unei persoane”, autosugestia fiind astfel actiunea de a impune o idee propriei gandiri. In cartile lui Napoleon Hill apare adesea aceasta idee a autosugestiei in vederea atingerii scopului stabilit. „Autosugestia este intermediarul dintre partea mintii in care apar gandurile constiente si aceea care serveste drept loc de actiune pentru subconstient” (Napoleon Hill).

Un foarte bun exemplu de autosugestie il reprezinta nenumaratele campanii publicitare realizate la diverse produse. Care credeti ca este motivul din spatele acestora? In mod evident toate aceste reclame sugereaza placerea, bucuria sau starea de bine care ti-o ofera achizitionarea produsului respectiv.

Dar, sa nu ne abatem foarte mult de la subiect, in viata personala autosugestia functioneaza excelent in momentul in care ne impunem un anumit gand. Fie ca este vorba de jobul dorit, fie ca este vorba de o anumita suma de bani sau de un scop profesional, impunerea acestei idei in gandire ne va conduce, mai devreme sau mai tarziu, la atingerea acestuia.

S-au facut descoperiri importante chiar si in domeniul medical, al oncologiei mai exact, domeniu in care inca nu s-a gasit un remediu care sa dea roade mai bune decat autosugestia! Oncologul Carl Simonton spune ca imaginile si gandurile pozitive dezvoltate impotriva cancerului provoaca „efecte” considerabile asupra procesului de autovindecare.

Napoleon Hill recomanda ca in fiecare dimineata si seara, de preferat intr-un loc linistit (ca de exemplu in momentul in care ne punem noaptea in pat), sa ne gandim la scopul nostru si sa ne imaginam momentul in care ne atingem obiectivul stabilit. Acest lucru ne va ajuta sa nu scapam nicicand din vedere scopul nostru.

O persoana draga mie mi-a spus odata: „Daca un copac este menit sa creasca 3 metri in inaltime, acesta nu se va opri niciodata la 2 metri din proprie initiativa, ci va creste cat ii este menit. Un om este menit sa se dezvolte continuu si neincetat, dar se opreste fiindca isi impune singur acest lucru”.

Toate cele bune!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu