vineri, 21 septembrie 2012

O buna practica se bazeaza pe cunostinte solide de specialitate

Salut toti cititorii acestui blog!
Cine are carte, are parte!
Nu degeaba a aparut aceasta afirmatie cu mult timp in urma si mai este valabila si astazi...Insa oare, toti cei care au multa “carte” au succes?  Cheia succesului sta in abilitatea de a-ti organiza cunostintele de specialitate si de a le directiona cu inteligenta, cu ajutorul unor planuri de actiune practice, care te vor ajuta sa iti atingi obiectivul propus. Neintelegerea acestui lucru reprezinta sursa de confuzie a multor oameni care cred ca “a avea cunostinte este echivalent cu a avea putere”. Cunostintele sunt foarte importante in dobandirea succesului, insa acestea trebuie riguros si inteligent organizate intr-un plan de actiune bine intocmit. Astfel, cunostintele iti pot deschide calea catre un potential succes.
Cunostintele de specialitate sunt printre cele mai ieftine, accesibile si valoroase forme de servicii care pot fi obtinute.
Primul pas pe care trebuie sa-l faci in vederea atingerii scopului este luarea unei decizii cu privire la natura cunostintelor de specialitate de care ai nevoie si scopul in care acestea vor fi folosite. Cu alte cuvinte, scopul pe care ti-l propui te poate ajuta sa stabilesti cu exactitate de ce fel de cunostinte ai nevoie. Odata dobandite, aceste cunostinte trebuie organizate si puse in aplicare prin intermediul unor planuri practice.
Oamenii de succes nu inceteaza niciodata sa dobandeasca cunostinte care ii ajuta sa faca pasi spre atingerea obiectivului lor. Este o conceptie gresita ideea conform careia perioada de acumulare a cunostintelor se termina odata cu terminarea scolii. Nimic mai neadevarat!
Mai ales in zilele noastre, cand totul evolueaza cu o rapiditate coplesitoare, stagnarea in “up-datarea” zilnica a cunostintelor de specialitate te indeparteaza din ce in ce mai mult de obiectivul tau.
“Specializarea” este la ordinea zilei, lucru evidentiat si de catre Robert J. Moore, director de personal la Universitatea din Columbia:”...(studentul) care s-a facut remarcat in campus, cel care poate relationa cu toate genurile de oameni si care a avut rezultate bune la invatatura are un avantaj mult mai mare decat un student inzestrat doar cu spirit academic”. Nu este niciodata tarziu sa ne specializam sau sa dobandim o alta specializare intr-un domeniu nou. Napoleon Hill ne ofera un veritabil exemplu in lucrarea sa “De la idee la bani”. Este vorba despre o persoana care, in perioada recesiunii, s-a trezit peste noapte fara loc de munca. Intrucat avea cateva cunostinte de contabilitate, s-a inscris la un curs de specializare pentru a se familiariza cu ultimele noutati si echipamente de birou utilizate in contabilitate si a demarat singur o afacere, tinand contabilitatea mai multor firme mici pentru o taxa lunara modica. Aceste firme, avand sediul in diferite locatii, contabilului i-a venit stralucita idee de a-si infiinta birouri de contabilitate pe roti, pentru a se deplasa cu usurinta la sediul clientului, ajungand sa aiba la un moment dat un parc de astfel le birouri pe roti. Fundamentul acestei afaceri de succes a fost o simpla idee, pusa in practica .
In final, va fac cunoscuta concluzia lui Napoleon Hill, concluzie la care a ajuns in urma studierii comportamentelor persoanelor de succes din istorie: “Cunostintele paveaza calea catre bogatii – atunci cand stii ce cale sa alegi!”
Va invit sa reflectati la aceste cuvinte!
Sa auzim de bine!
Ioana Hodos

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu