vineri, 7 septembrie 2012

Importanta increderii in sine



Bine v-am gasit!

Tema pe care m-am gandit sa o abordez in articolul de astazi este legata de increderea in sine si cum ne-o putem cultiva.

Fiecare persoana de pe fata pamantului ar trebui sa aiba incredere in sine! De ce? La ce ajuta si cum o putem creste si imbunatati? La aceste intrebari voi raspunde pe parcursul acestui articol. De asemenea, in final iti voi oferi cativa pasi pe care ii poti urma in vederea dobandirii increderii in sine.

Citesc in prezent o carte care se numeste „De la idee la bani” si este scrisa de catre Napoleon Hill. Mi-am dat seama ca de fapt cuvantul „bani” se poate foarte simplu inlocui cu „succes”, „locul de munca dorit”, „scopul meu profesional” sau ... „bani”. Da, de ce sa nu recunoastem, fiecare din noi este interesat sa castige o anumita suma de bani pentru traiul decent de zi cu zi. Eu am preferat sa il inlocuiesc cu „SUCCES”.

In timp ce citeam, atentia mi-a fost captata de o definitie data increderii: „Increderea constituie punctul de pornire in acumularea tuturor bogatiilor!” Din momentul respectiv am inceput sa ma gandesc la ce-o vrea sa zica autorul prin aceasta afirmatie. Asadar, inlocuind termenul „bogatii” cu „succes”, mi-am dat seama ca afirmatia se transforma in...Increderea constituie punctul de pornire in dobandirea succesului! Si da, daca am avut incredere ca voi reusi sa fiu admisa la facultatea la care mi-am dorit sa intru si mi-am canalizat toata energia sa reusesc acest lucru, l-am obtinut! Daca am avut incredere ca voi reusi sa termin studiile de licenta cu nota buna, am reusit! Daca am avut incredere ca voi obtine un loc de munca de la care sa primesc satisfactii am obtinut! Sunt pregatita pentru indeplinirea urmatoarei dorinte! Am incredere ca pot!

Increderea da putere gandului! Este recunoscut faptul ca un om ajunge, in final, sa creada orice isi repeta, indiferent daca acea afirmatie este adevarata sau nu. Daca o persoana repeta o minciuna la nesfarsit, in final o va accepta ca fiind adevarata, ba chiar o va confunda cu adevarul. Orice om este ceea ce este datorita gandurilor sale dominante, pe care le sustine cu entuziasm si care vor ajunge in final sa fie fortele motivante, care directioneaza si controleaza fiecare miscare, actiune, fapta.” (Napoleon Hill – De la idee la bani, Ed. Curtea Veche, Bucuresti, 2011).

Succesul incepe cu o idee! Limitele se gasesc doar in mintea noastra si ni le impunem singuri, gasind diverse scuze pentru esecul nostru. Trebuie sa incepem prin a vedea mereu partea plina a paharului. Acest lucru ne va da forta sa continuam, ne va creste increderea in noi insine si ne va motiva sa actionam in directia pe care noi singuri ne-o impunem.

Va invit sa urmati cativa pasi pentru dobandirea increderii in sine, pe care ii gasiti in continuare!
Imi doresc ca vinerea urmatoare, cand va apare urmatorul articol, cu totii sa reusim performanta de a privi lucrurile dintr-o alta perspectiva, avand deja pregatite bazele pe care ne vom construi o incredere in sine solida!

Enjoy!

  1. Stiu ca am capacitatea de a obtine ceea ce imi doresc cu adevarat in viata si, tocmai de aceea, imi cer mie insumi sa fiu perseverent, sa actionez continuu in acest sens si promit aici si acum ca asa voi face.
  2. Sunt constient ca gandurile dominante din mintea mea se vor reflecta, in cele din urma, in exterior, in actiuni fizice si, treptat, se vor transforma in realitate; de aceea ma voi concentra in fiecare zi timp de 30 de minute asupra persoanei care vreau sa devin.
  3. Stiu ca orice dorinta pe care o pastrez permanent in minte va cauta, in cele din urma, sa se exprime prin intermediul unor mijloace practice de atingere a obiectivului.
  4. Am notat in scris care este telul meu bine definit si nu ma voi abate de la el pana cand nu voi dobandi suficienta incredere in mine pentru a-l realiza.
  5. Sunt constient ca nu voi obtine nicio avere sau functie, daca nu actionez pe baza adevarului si dreptatii. Tocmai de aceea voi avea grija sa ma angajez doar in tranzactii care nu presupun raul altora.


Sa auzim de bine!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu