joi, 21 mai 2015

Despre concurență

Trăim într-o lume în care, aproape orice afacere am avea, orice produs sau serviciu am promova, există cel puțin alte trei companii care fac exact același lucru. Din fericire, cred eu, pentru beneficiarii acestor produse sau servicii, companiile nu își împart clienții în mod egal. Așa apare concurența iar în astfel de situații de multe ori singurul loc care contează este primul.

Care este atitudinea noastră față de concurență? Care este atitudinea concurenței față de noi? Cum putem să ne diferențiem de ei și să rămânem în același timp etici în activitatea noastră?

Sunt întrebări la care este bine să ne gândim și vă invit să citiți mai mai jos câteva modalități de a face față concurenței conform lui Jefrrey Gitomer.

  • Cunoaștem poziția concurenței pe piață, știm cine sunt, câți sunt.
  • Cunoaștem clienții lor cei mai importanți.
  • Știm dacă un fost angajat din compania noastră lucrează acum la ei.
  • Am studiat broșurile, site-ul, materiale promoționale.
  • Cunoaștem prețurile și promoțiile pe care le au.
  • Suntem la curent cu noile produse din portofoliu lor.
  • Cunoaștem puncte slabe ale lor și insistăm pe acestea în activitatea noastră
  • Aflăm în ce privințe sunt mai buni decât noi și remediem imediat această situație.


La fel de important este să respectăm câteva aspecte legate de concurența noastră:

  • În orice situație să dăm dovadă de respect.
  • Să nu spunem lucruri negative despre ei altora.
  • Să fim corecți și profesioniști în acțiunile noastre.



Este foarte important, în vânzări precum și în orice alt domeniu, să ieșim în evidență prin ceea ce avem noi mai bun, nu cu ajutorul punctelor slabe ale celor din jurul nostru!



Lumea în care trăim este o lume a concurenței. Cred că este bine să jucăm corect astfel încât să ne bucurăm de un rezultat cu adevărat meritat (chiar dacă poate mai greu câștigat).

foto de aici: http://www.manager.ro/articole/leadership/lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-concurenta-26741.html
Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 


Să ne recitim cu bine si data viitoare!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu