joi, 14 mai 2015

Despre eșec în vânzări

Bine v-am găsit!

Oricare ar fi domeniul despre care discutăm, fiecare dintre noi s-a confruntat cel puțin odată cu eșecul. Eșecul este un eveniment, nu o caracteristică a personalității noastre și mi se pare foarte important cum anume ne raportăm la eșec și care sunt acțiunile noastre viitoare.

Cred că este benefic să acceptăm eșecul și înloc să căutăm factori externi care ar putea justifica nerealizarea noastră (nu există o piață pentru produsul meu”, „este prea greu de vândut”, „profesorul a fost prea exigent”), să reflectăm asupra propiilor acțiuni, să vedem ce nu a mers bine, unde puteam proceda altfel, ce putem face mai bine data viitoare.

Mai jos am preluat câteva caracteristici ale oamenilor care s-au confruntat cu eșecul, din cartea Biblia vânzărilor de Jefrrey Gitomer. În câte dintre ele vă regăsiți? Puteți face o listă și să scrieți acțiunile pe care doriți să le realizați în continuare. Este primul pas spre reușită.

Nu avem încredere în noi înșine. Pentru ca alții să creadă în noi, trebuie ca mai întâi noi să credem cu totul în noi.

Nu credem în produsul sau serviciul pe care îl promovăm. Cei din jurul nostru vor observa imediat acest lucru și vor fi influențați de comportamentul nostru.

Nu reușim să ne fixăm și să atingem obiectivele propuse. Este important să cunoaștem limpede ce anume ne dorim și ce anume vom face pentru a avea ceea ce ne dorim.

Suntem delăsători sau nepregătiți să realizăm vânzarea. Automotivarea și pregătirea reprezintă esența acțiunilor tale. (Gitomer, 2006, p. 260)

Nu înțelegem cum să acceptăm eșecul. Clienții nu ne spun nouă NU ci produsului sau serviciului pe care îl oferim.

Nu ne cunoaștem suficient de bine produsul. Cu cât vom fi mai bine pregătiți cu atât ne vom putea concentra mai mult asupra procesului de vânzare.

Nu am reușit să înțelegem persoana din fața noastră. Am tot repetat acest lucru și cred că este important să îl avem bine în vedere. Este foarte important să cunoaștem persoana din fața noastră și să descoperim cum anume îi putem fi de folos.

Nu ne adaptăm la schimbare. Lumea este într-o continuă schimbare iar o caracteristică a unui bun agent de vânzări este capacitatea de a se adapta unei noi piețe, unor noi produse.

Nu ne înțelegem cu ceilalți colegi sau chiar clienți. De multe ori lucrurile bune se fac în echipă, cu ajutorul celorlalți, fie că vorbim despre o recomandare, un sfat sau un altfel de ajutor.

Suntem lacomi. Avem ca prioritate dorința de a ajuta sau dorința de a face comisioane?

Nu ne respectăm promisiunile. Este important să realizăm ceea ce promitem clienților noștri sau să nu promitem dacă nu suntem siguri că vom putea realiza acel lucru.
Nu stabilim relații pe termen lung. Ne interesează doar vânzarea de moment, situația noastră prezentă fără să ne gândim la relațiile pe termen lung.

Căutăm tot timpul alți vinovați pentru eșecul nostru. Oamenii de succes știu să își asume responsabilitatea pentru acțiunile lor.

Nu suntem perseverenți. La prima bătălie pierdută ne retragem când tocmai atunci trebuie să ne adunăm forțele să continuăm.

Nu ne menținem o atitudine pozitivă. Prima regulă în viață.


Înloc de concluzie vă invit să reflectăm asupra unui citat pe care l-am găsit scris pe un bilețel de una dintre colegele mele. Eșecul nu constă în cădere. Eșecul apare atunci când ne lăsăm demoralizați de cădere. (John Maxwell)


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 


Să ne recitim cu bine si data viitoare!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu