miercuri, 6 mai 2015

Greșeli frecvente în procesul de vânzare

Bine v-am găsit!

Care este primul gând atunci când auziți sau citiți termenul de agent de vânzări? Este un gând pozitiv sau negativ? Vă vine în minte o experiență plăcută sau una mai puțin plăcută?

Jefrrey Gitomer spune că singurii oameni despre care americanii au o părere mai proastă decât agenții de vânzări sunt politicienii.

M-am gândit și eu care este raportul meu dintre experiențele plăcute și neplăcute cu agenți de vânzări. Tot ce pot să zic este că sunt foarte recunoscătoare când întâlnesc un agent de vânzări binevoitor, zâmbăreț și sincer. Îmi vine în minte o situație în care sunt sunată constant de câte un agent de vânzări ale unei companii de cosmetice și niciodata nu rețin sau nu își notează ce fel de produse folosesc de la ei. Drept urmare, foarte puține dintre promoțiile lor îmi sunt folositoare și de fiecare dată când sună mă gândesc dacă să răspund sau nu.

Sunt câteva greșeli pe care agenții de vânzări le fac frecvent și li se întâmplă chiar și celor cu mulți ani de experiență. Este bine să vedem care sunt acestea, în opinia lui Gitomer, să fim sinceri cu noi, să le identificăm pe acelea pe care le facem și să luăm măsuri în acestă privință.

Avem prejudecăți legate de client. Nu trebuie să judecăm pe nimeni după aparențe. Dacă ne uităm la cum este îmbrăcat clientul nostru, ce mașină conduce sau ce telefon are s-ar putea să ratăm o vânzare importantă.

Nu evaluăm suficient potențialul client. Ne-am asigurat că am pus toate întrebările potrivite și cunoaștem nevoia de cumpărare a clientului?

Nu ascultăm. Uităm că o vânzare reușită nu ține atât de prezentarea noastră cât ține de capacitatea noastră de a asculta clientului și a identifica acele detalii care ne vor duce la încheierea vânzării.

Nu vinde în termeni ce se referă la tine, ci în termeni care se referă la potențialul client. (Gitomer, 2006, p.257)

Avem un aer de superioritate. Bineînțeles că noi vom cunoaște foarte multe detalii tehnice și nu numai despre produsul pe care îl promovăm. Nu este benefic pentru nimeni să ne așteptăm ca și persoana din fața noastră să cunoască tot atât de multe detalii. Daca ar fi așa poate nu ar mai avea nevoie de noi. Este o dovadă de respect să ascultăm clientul și să răspundem la fiecare întrebare a acestuia.

Facem presiuni asupra clientului pentru a cumpăra chiar acum. Această situație nu poate decât să demonstreze că ne este frică de nereușită. Procedând astfel, potențialul client se va simți presat și va da înapoi. Este benefic să lăsăm clientul să decidă.

La final, ne grăbim și folosim formulări de încheiere rapidă, avem un stil de vânzare agresiv. Va funcționa în foarte puține cazuri și de cele mai multe ori nu va exista o a doua vânzare, clientul ne va ocoli. Este mai benefic să ne asigurăm că după ce am aflat toate detaliile necesare, am realizat o prezentare reușită iar atunci vânzarea va fi o consecință naturală.

Lipsa sincerității. Una dintre cele mai dificile greșeli de îndreptat este atunci când clientul își pierde încrederea în noi. Sinceritatea trebuie să primeze înaintea dorinței de a încheia o vânzare.


Înainte de vânzare, este bine să stabilim o relație de prietenie cu persoana din fața noastră. Poate acesta este unul dintre cele mai bune sfaturi și prima cărămidă pe care este bine să o așezăm în construcția obiectivului nostru.
Vă doresc să vă regăsiți în cât mai puține din situațiile de mai sus iar dacă v-ați identificat cu una dintre ele, vă sfătuiesc să încercați să procedați diferit. Cu siguranță veți vedea schimbarea!

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru o fabrică ce se va deschide în Sibiu și activează în domeniul automatizărilor suntem în căutarea unui Sef Logistică

Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 


Să ne recitim cu bine și data viitoare!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu