miercuri, 30 septembrie 2015

Cum ne stabilim planificarea strategică personală în drumul nostru spre excelență?


În această săptămână mi-am propus să aduc în atenția voastră informații asupra planificării personale și asupra asemănării acesteia cu planificarea corporativă. Veți descoperi în rândurile care urmează importanța planificării personale și câteva îndrumări ale lui Brian Tracy pentru a reuși.

Discutam în articolul precedent despre cât de important este să ne considerăm propria persoană o corporație de servicii personale. Astăzi mă gândeam să împărtășesc și cu voi cum putem să facem acest lucru pentru a ne diferenția de toți ceilalți oameni care cred că lucrează pentru altcineva. Iar dacă preluăm controlul asupra carierei noastre, începem să gândim în termeni de organizare strategică personală, precum la o mare afacere.
În termeni simpli, planificarea strategică are drept scop creșterea raportului între ceea ce se obține față de ceea ce se folosește.

Creșterea ratei de recuperare a energiei
Teoretic, planifcarea personală strategică este concentrată pe organizarea și reorganizarea existenței noastre, pe restructurarea și reinginerirea activităților proprii, pentru a crește calitatea și cantitatea recompenselor pe care le obținem din investirea orelor și zilelor vieții în ceea ce facem.
Pentru a înțelege mai ușor să ne gândim că ne hotărâm să ne dublăm salariul în următorii trei până la cinci ani. Pentru a ne dubla venitul trebuie să dublăm valoarea rezultatelor față de eforturile depuse. Trebuie să ne dublăm valoarea contribuției. În consecință, dacă vrem să sporim cantitatea pe care o obținem, trebuie să facem un plan să mărim cantitatea pe care o depunem.

Avantajul competitv
Factorul critic care determină succesul sau eșecul oricărei companii este avantajul competitiv. Practic, fiecare companie înființată supraviețuiește pentru că are o capacitate unică de a oferi pieței ceva mai bun, dintr-un punct de vedere sau altul, decât orice altceva oferit de competitori. Companiile fără un avantaj competitiv dispar curând de pe piață și sunt înlocuite cu altele care au avantaje competitive clare pentru care consumatorii pot și sunt dispuși să plătească. În postura de președinte al unei companii cu un singur angajat trebuie să ne dezvoltăm și să ne menținem la rândul nostru un avantaj competitiv semnficativ. Trebuie să ne dezvoltăm un domeniu în care suntem unici. Trebuie să fim excelenți în munca pe care o depunem, astfel încât să ne putem ridica în vârful sectorului de activitate, pentru a ajunge printre cei 10%.

„Muncește pentru tine” este unul din subtitlurile cărții lui Brian Tracy. Trebuie să ne creăm un proiect cu acest titlu și să lucrăm în fiecare zi pentru a fi de neoprit în drumul spre excelență.
Am descoperit un exercițiu pentru a duce la bun sfârșit acest proiect și vă îndemn și pe voi să completați această propoziție.
Exercițiu: ”Dacă aș putea ....... cu adevărat bine, aș fi în stare să câștig toți banii pe care mi-i doresc.” (Brian Tracy)
Este foarte important să ne cunoaștem pe noi. Este vital, să știm care este abilitatea care, dacă am dezvolta-o și am folosi-o consistent într-o modalitate excelentă, ar avea cel mai puternic impact pozitiv asupra venitului nostru. 
Să ne gândim așa: dacă am avea o baghetă magică și am putea deveni absolut extraordinari într-un aspect al muncii noastre, pe care l-am alege?
Orice succes de durată într-o afacere sau carieră va putea fi înregistrat ca rezultat al faptului că facem ceva extraordinar de bine, un lucru pe care ceilalți îl prețuiesc și pentru care sunt dispuși să plătească. Este bine să fim conștienți că și noi putem realiza orice lucru pe care altcineva îl poate realiza excelent. Trebuie doar să luăm hotărârea să ne alăturăm celor 10% din vârf, indiferent cât timp ne va lua și să rămânem pe poziție mereu dorindu-ne să înaintăm spre excelență.
Trebuie să ne clarificăm care este avantajul nostru competitiv și să identificăm ce anume facem absolut excelent. Să realizăm ce set unic de abilități posedăm și la ce suntem cu adevărat buni. Oare suntem cu toții conștienți de aceste lucruri? Cunoaștem ce abilitate extraordinară cu impact pozitiv asupra rezultatelor noastre avem?
Eu îmi doresc să îmi răspund la aceste întrebări pentru a putea să dezvolt aceea abilitate ca un nou obiectiv.
Aș fi bucuroasă să știu că citind acest articol veți încerca și voi să vă raspundeți la aceste întrebări. Dacă până acum nu ați inițiat aceste exerciții de gândire vă invit până la o urmatoare recitire să le exersați și să găsiți aceste raspunsuri utile.


Până atunci vă doresc numai bine și un drum frumos spre excelență!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu