miercuri, 30 septembrie 2015

Metode inedite de a cunoaște noi parteneri de afaceri.

Bine v-am găsit!


În capitolul pe care l-am parcurs astăzi din cartea Biblia Vânzărilor de Jeffrey Gitomer este vorba despre curaj. Curajul de a face primul pas spre cunoașterea celuilalt.

Atunci când ne aflăm la un târg, la un eveniment de afaceri, oamenii se pot aștepta să fie abordați, se pot aștepta să primească sau să ofere cărți de vizită. Acesta este unul din motivele pentru care participăm la astfel de evenimente. Ce se întâmplă oare în situații mai puțin obișnuite? De exemplu, în tren, în timp ce călătorim, poate chiar atunci când stăm mai mult la coadă, atunci când așteptăm. Sau asa cum scrie Gitomer în cartea lui atunci când suntem în...lift.

Putem oare să încheiem o vânzare în așa un timp scurt? Există șanse să avem, chiar daca mici. În orice caz avem șanse foarte mari să ne facem cunoscuți, să obținem câteva date de contact și să avem un punct de pornire pentru o viitoare discuție telefonică sau pentru o viitoare întâlnire.


Sunt câteva aspecte de care este bine să ținem cont în astfel de situații.

  • Este indicat să fim noi cei care sparg gheața (liniștea). De obicei cu o replică amuzantă care să facă persoana din fața noastră să zâmbească.
  • Dacă am reușit acest lucru putem întreba natural: Cu ce vă ocupați? Dacă persoana din fața noastră continuă discuția suntem mai aproape de succes. Dacă nu dorește să vorbească cu noi este bine să îi respectăm această dorință și să ne retragem.
  • În mod normal oamenilor le place să vorbească despre ei așa că dacă vom adresa această întrebare avem șanse mari să începem o conversație.


Indiferent dacă ne aflăm în lift, în tren, la coadă la aeroport, scopul nostru este ca la finalul conversației să plecăm cu datele de contact ale persoanei cu care discutăm.

Apoi, este la fel de important să continuăm acțiunea de vânzare și să transformăm acele date de contact în ceva cu adevărat de folos. Un apel telefonic, urmat de o întâlnire ne poate conduce către rezultatul final, cel pe care îl avem în vedere încă de la început.

Vă invit și pe voi să trăiți o astfel de experiență, să pașiți în afara zonei voastre de confort și să descoperiți ce se întâmplă. Poate fi mai ciudat la început dar după prima reușită sunt sigură că veți continua.

Ați trăit o astfel de experiență? În care ați cunoscut un viitor partener de afaceri într-o situație mai deosebită? Mă bucur dacă împărtășiți cu noi această experiență în sectiunea de comentarii.


Să ne recitim cu bine săptămâna viitoare! 

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din domeniul automotive din Sibiu suntem în căutare unuiResponsabil control, o persoană cu atenție mare la detalii și bune abilități de lucru în echipă. 
În cadrul aceleași fabrici suntem în căutarea unui Inginer de proces, o persoană cu studii tehnice, bune abilități de analiză și comunicare.
Tot în cadrul fabricii de mai sus, căutăm o persoană care să își dorească să lucreze pe un post de Inspector Calitate. Este importantă experiența anterioară pe un post similar.
Suntem de asemenea, în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alăture echipei.

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 


Alte domenii:

Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu