miercuri, 2 martie 2016

Ce putem face pentru a găsi lucruri în comun cu persoanele din jurul nostru

Bine v-am găsit!

Am văzut data trecută care sunt barierele ce pot să apară în stabilirea punctelor în comun cu ceilalți.

Odată depășite acele bariere nu vom ajunge neapărat să identificăm acele puncte în comun care ne vor ajuta să stabilim relații eficiente. Este nevoie de efort suplimentar. Am găsit în cartea lui John Maxwell câteva lucruri pe care le putem face pentru a ne crește șansele de stabilire a relațiilor cu ceilalți.

Disponibilitatea. Dacă dorim să ne apropiem de cineva, să identificăm punctele în comun cu acea persoană sau cu un grup de persoane, este important să fim disponibili. Să fim abordabili. De exemplu, dacă vrem să stabilim relații cu un grup mai mare de persoane în fața căruia susținem o prezentare, este de preferat ca în pauze sau înaintea începerii prezentării să fim prezenți printre participanți, să discutăm cu ei, să răspundem la eventualele întrebări.

Ascultarea. Știm cât de important este să știm să ascultăm. Acest principiu se aplică mai ales în domeniul vânzărilor. Dacă vrem să stabilim relații cu ceilalți este important să îi ascultăm și să ne facem ascultați.

Ascultarea presupune să renunțăm prentru o vreme la ocupațiile noastre favorite – să ne implicăm în noi înșine și în propriile interese.” (J.Maxwell, 2010, p.145)

Întrebările. Pentru a lega o conversație cu o persoană este important să punem întrebările potrivite. Putem afla dacă avem lucruri în comun cu persoana respectivă dacă adresăm întrebări. Dacă ne aflăm în fața unei persoane necunoscute cu care vrem să stabilim o relație putem adresa întrebări legate de ocupație, interese, timp liber, familie.

Generozitatea. Este important să ne gândim la ceilalți și să vedem dacă și cum le putem fi de folos. Putem să nu așteptăm să ni se ceară ajutorul ci să-l oferim noi cuiva care are nevoie de el.

Deschiderea. Dacă ne dorim să stabilim relații eficiente cu ceilalți este important să fim deschisi și să împărtășim informații. Dacă nouă ne face plăcere să adresăm întrebări este important să ne facă plăcere să și răspundem la același tip de întrebări.

Caracterul plăcut. Atunci când ceilalți știu că îți pasă de ei, te vor asculta”. (J.Maxwell, 2010, p.149). Caracterul plăcut îl au persoanele cărora de pasă de ceilalți. Dacă suntem pe plac persoanelor din fața noastră atunci acestea ne vor asculta.

Modestia înseamnă să îți cunoști și să te folosești de punctele tale tari în beneficiul altora sau pentru scopuri mărețe”. (J.Maxwell, 2010, p.150)

Modestia. Pemtru a stabili relații cu ceilalți este important să fim conectați la același nivel cu ei. Cum putem face acest lucru? Maxwell ne oferă câteva sugestii: prin admiterea propriilor greșeli și puncte slabe, prin răbdare față de punctele slabe ale celorlalți, deschidere față de corectarea greșelilor și poate cel mai important, punerea celorlați în valoare.


Adaptabilitatea. Este important să ne adaptăm la ceilalți și să acceptăm punctul lor de vedere. Cu cât vom reuși să facem asta mai mult cu atât vom putea stabili relații mai eficiente. 


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, din domeniul automotive suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Auditor. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Pentru o companie din domeniul imobiliar suntem în căutarea unei persoane proactive, entuziaste și care să aibă cunoștințe în domeniul construcților, pentru postul de Project Manager


Va doresc o saptămână minunată!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu