miercuri, 9 martie 2016

Patru întrebări importante pentru a stabili relații cu ceilalți

Bine v-am găsit!

Disponibilitatea de a privi lucrurile din punctul celorlalți de vedere este adevăratul secret al identificării unui teren comun, iar identificarea unui teren comun este adevăratul secret al stabilirii relațiilor.” (John Maxwell, 2010, p.154)

Am ales să încep articolul de astăzi cu citatul de mai sus. Cred că este important să reușim să înțelegem punctul de vedere al celuilalt pentru a putea stabili o legătură care să formeze o relație și o comunicare eficientă. Teoretic este simplu, înțelegem ce avem de făcut. În practică, ne lovim adesea de propriile noastre idei, prejudecăți, dorințe sau limitări. Dacă persoana din fața noastră nu are aceleași opinii cu noi suntem tentați să încercăm să ne impunem propriile idei și suntem mai puțin disponibili să ascultăm și să înțelegem un alt punct de vedere.

Este bineînțeles mai simplu și mai la îndemână să ne înconjurăm de oameni care împărtășesc mereu aceleași opinii cu noi, însă există situații în viață (fie că este vorba de locul nostru de muncă unde facem parte dintr-o echipă, fie că avem copii și pot exista diferențe de opinii, fie că avem prieteni care nu gândesc exact ca noi) în care este important să stabilim relații.

În acest sens, Maxwell scrie despre patru acțiuni pe care le putem face pentru a stabili relații mai ușor. Sunt relatate sub forma a patru întrebări și cred că e bine să ni le adresăm nouă când ne gândim la diferite persoane sau grupuri de persoane din viața noastră.

Simt eu ceea ce simți tu? Am trecut printr-o experiență asemănătoare? Înțeleg cum e să fiu în locul tău?

Văd eu ceea ce vezi tu?

Știu eu ceea ce știi tu? Am eu aceleași informații ca tine?

Știu eu oare ce vrei tu? Am destul informații despre interesele tale? Îți ofer informații importante pentru tine, nu pentru mine?


A simți, a vedea, a ști și a vrea. Când reușim să găsim răspunsul potrivit pentru aceste 4 întrebări referitoare la persoana sau persoanele din jurul nostru atunci șansele să stabilim o relație eficientă vor fi foarte mari.

Oamenii se pot afla în același loc, împărtășind aceleași experiențe, în același moment, dar pot pleca de acolo având percepții diferite asupra lucrurilor.” (Maxwell, 2010, p.156).

Comunicarea nu se rezumă doar la a transmite anumite informații. Trece dincolo de acest lucru și este important să se formeze legături. Iar legăturile aceste sunt formate din punctele în comun pe care le avem cu cei din jurul nostru.

Vă invit să vă gândiți la cele patru verbe prezente în articolul de azi. În următoarea discuție pe care o aveți avea cu partenerul de viață, cu un coleg, cu părinții sau copiii voștri vă invit să răspundeți la aceste întrebări. Poate că raspunsurile vor fi primi pași spre o mai bună comunicare.


Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.

În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu, din domeniul automotive suntem în căutarea unei persoane care să ocupe postul de Auditor. 

Suntem în căutarea unui Șef de Schimb, o persoană cu bune abilități de coordonare a unei echipe și cu experiență într-un mediu de producție.   

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie de origine germană ce are ca activitate prelucrarea metalelor suntem în căutare de OPERATORI CNC IN SCOLARIZARE CU RELOCARE IN SIBIU

În domeniul vânzărilor:

Pentru zona Transilvania avem disponibil un post de Inginer Vânzări în cadrul unei companii ce comercializează lichide de racire masini unelte, scule aschietoare si placute amovibile precum si sisteme de deionizare a apei prin electroziune.
Pentru o companie ce comercializeaza lubrifianti industriali suntem în căutarea unui Inginer de vânzări pentru zona București și Prahova.
Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, suntem bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric
Pentru o companie din Sibiu ce se ocupă cu comercializare de pânze folosite în industria prelucrării lemnului suntem în căutarea unei persoane entuziaste și pasionată de domeniul vânzărilor care să ocupe postul de Reprezentant de vânzări pentru zona Transilvaniei. 

Alte domenii:
Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 

Până data viitoare, vă doresc zile însorite! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu