joi, 18 iunie 2009

NETWORKING-ul profesional


View Catalin VACON's profile on LinkedIn


Cat de mult timp petrecem in fata calculatorului? Daca citesti acum acest post pe blog inseamna ca esti deja in aceasta situatie si poate PC-ul tau face parte din viata ta si joaca un rol foarte important. Imi aduc aminte de o conferinta promovata succesiv prin mai multe surse prin care se prezentau noile canale de comunicare cu specialistii pe care ii cautam noi, recruiterii.

Un astfel de canal de comunicare e reprezentat de PLATFORMELE PROFESIONALE DE NETWORKING. Cand port discutii cu potentialii clienti despre ele si lumea nu le intelege le explic ca o astfel de platforma este hi5 (pe care o cam cunoaste toata lumea). Cum hi5 e folosit pentru a lega prietenii, cele profesionale sunt folosite pentru a lega, dezvolta relatii, evident PROFESIONALE. O astfel de platforma, cea mai renumita este LINKEDIN. In cadrul acestei platforme eu si Gabriela, persoane responsabile de relatia cu candidatii in Job Connect ne-am dezvoltat o retea de peste 400 de contacte directe prin intermediul carora avem acces la peste 120.000 de specialisti din Romania fiecare.

View Catalin VACON's LinkedIn profileClick daca esti in cautarea unui JOB!

In prezent pe aceasta "comunitate" avem 2 proiecte:
- un grup adresat specialistilor corporate si din consultanta care face recrutare si au nevoie de recomandari pentru job-urile disponibile;
- un grup adresat persoanelor care se afla in cautarea unui job pe care ne dorim sa le sprijinim in acest demers.

Cateva statistici simple arata ca doar 2 companii din consultanta din Sibiu, exploateaza cu adevarat aceasta resursa de networking, una dintre ele fiind Job Connect.

In calitate de candidat prin folosirea acestei platforme poti avea urmatoarele beneficii:
- acces direct la persoane decidente din companii ce se afla in cautarea unor specialisti pe linia ta profesionala;
- un acces mai facil la anumite informatii de interes pentru specialisti cu pasiune pentru ceea ce fac;
- contactarea directa sau prin intermediari a unor persoane care iti pot facilita accesul intr-o anumita companie de interes pentru tine.

La fel, o astfel de platforma te poate sprijini in activitati de marketing, vanzari, recrutare.

Un comentariu: