vineri, 9 noiembrie 2012

PRIMA CREATIE TREBUIE SA FIE GANDUL!


In orice actiune pe care o intreprindem, prima creatie este gandul. Dar gandul...de unde vine? Subconstientul este cel care inmagazineaza gandurile noastre, primeste si inregistreaza ganduri indiferent de natura lor. Putem fiecare dintre noi sa sadim in mod voluntar in subconstientul nostru orice plan, gand sau obiectiv pe care dorim sa il transformam in echivalentul sau fizic.

Tot ceea ce noi, oamenii, cream, ia nastere in prima faza sub forma unui impuls al gandului. Nu putem crea nimic din ceea ce nu putem initial construi in gand. Cu ajutorul imaginatiei, gandurile si ideile pot fi asamblate in planuri care mai apoi ne vor conduce catre succesul in indeplinirea obiectivelor stabilite.

Asadar, toate gandurile planuite in subconstient pot lua nastere daca le vom trece prin imaginatie, le vom corela cu incredere si vom fi perseverenti in a duce gandul la bun sfarsit.

Este cunoscut faptul ca subconstientul este mai sensibil la influenta gandurilor combinate cu sentimente sau emotii decat la cele provenite din partea rationala a mintii. De fapt, exista chiar si teorii care sustin faptul ca gandurile insotite de emotii au o influenta activa asupra subconstientului.

Daca ceea ce se sustine este adevarat, primul meu gand este ca trebuie si este imperios necesar ca emotiile noastre sa fie predominant pozitive. Din studiile pe care Napoleon Hill le-a realizat, a constatat ca exista sapte emotii pozitive si sapte emotii negative. Emotiile negative se pare ca se infiltreaza voluntar in impulsurile gandului, asigurandu-si astfel trecerea in subconstient. Cele pozitive insa, trebuie infiltrate de catre noi in impulsurile gandului pe care noi dorim sa le trecem in subconstient cu ajutorul principiului autosugestiei.

Principalele sapte emotii pozitive, dupa Napoleon Hill sunt:

1.    Dorinta
2.    Increderea
3.    Iubirea
4.    Sexul
5.    Entuziasmul
6.    Romantismul
7.    Speranta

Acestea sunt cele mai des folosite in efortul creator.  Prin utilizare, acestea pot fi stapanite, si vor fi la dispozitia noastra in momentul in care vom avea nevoie.

Principalele sapte emotii negative  (care trebuie evitate) sunt:

1.    Frica
2.    Gelozia
3.    Ura
4.    Razbunarea
5.    Lacomia
6.    Superstitia
7.    Furia

Atat emotiile pozitive, cat si cele negative ne pot ocupa, in acelasi timp, mintea. Unele sau altele insa trebuie sa fie dominante.  Noi suntem responsabili de emotiile care ne domina gandirea. Aici intervine obisnuinta. Daca ne vom forma obiceiul de a aplica si utiliza emotiile pozitive in viata de zi cu zi, intr-un final acestea ne vor conduce mintea, astfel incat emotiile negative nu vor mai putea patrunde.

La cat mai multe ganduri pozitive!

Pe curand!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu