vineri, 2 noiembrie 2012

Puterea sau cunostintele organizate si inteligent directionate


       „Puterea se refera la efortul organizat suficient, pentru a-i permite unui individ sa transforme o dorinta in echivalentul ei fizic. Efortul organizat rezulta prin coordonarea efortului a doua sau mai  multe persoane care lucreaza in deplina armonie pentru un scop comun bine definit.” (Napoleon Hill)

         Am ales sa vorbesc astazi despre acest subiect fiindca se refera foarte mult la munca in echipa. Oamenii cre lucreaza in echipa sunt mai eficienti, mai productivi. Avand un scop comun, acestia isi aduc fiecare aportul la indeplinirea acestuia, relatiile dintre membrii se solidifica, se intaresc devin mai puternice. De asemenea, indeplinirea scopului comun ii face pe fiecare dintre membrii echipei sa se simta important, apare astfel sentimentul de forta si de putere al grupului.

         Totodata, este nevoie de coordonare, comunicare si intelegere intre membrii echipei. Acestia trebuie sa simta ca se pot sprijini unul pe celalalt la nevoie sau ca pot sa invete unul de la celalalt.

         Munca in echipa ne da sentimentul de siguranta, de apartenenta la un grup, iar in momentul in care acest grup este unul format din „minti stralucite” - asa cum le numeste Napoleon Hill, atunci cu siguranta planul bine pus la punct va functiona.

Acesta este si motivul pentru care, in mai toate cartile de dezvoltare personala apare ideea de a te inconjura de prieteni de la care ai lucruri bune de invatat, care te pot indrepta intr-o directie buna, in care te poti dezvolta. Ma gandeam acum ca am intalnit  diversi oameni care au un mare potential de afirmare, insa nu stiu ce sa faca cu el...Cu siguranta fiecare dintre noi cunoastem astfel de oameni. Prietenul care are o „minte stralucita”, dar care este prea comod sa faca cateva lucruri simple care il conduc „inevitabil” catre succes. Cu siguranta daca acesta ar fi inconjurat de „minti stralucite” cu totii am avea de castigat din aceasta prietenie. Persoana respectiva, care si ea la randul ei este o „minte stralucita” isi va dezvolta la maxim potentialul, persoanele care o inconjoara ii vor folosi capacitatea pentru a concepe ceva benefic, util si interesant.

Va invit sa va inconjurati de „minti stralucite”, iar daca sunteti chiar dumneavoastra una dintre acestea, nu lasati energia dumneavoastra sa se iroseasca! Exploatati la maxim potentialul pe care il aveti pentru a nu-l pierde, ci dimpotriva, pentru a-l imbunatati!

Numai bine!

         

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu