vineri, 30 noiembrie 2012

Invitatie la actiune


Bine te-am gasit, drag prieten!

Sunt Eliza Paun si cred ca incepand de astazi putem incepe sa ne spunem prieteni. Profesionali, daca doresti asa.

Sunt aici pentru a-ti face o invitatie. Fie ca suntem functionari, filologi, ingineri, medici, profesori sau oameni politici, toti avem ceva in comun: conditia umana. Aceasta conditie pe care nu noi am ales-o, dar o traim si fiecare incercam (sau nu) sa beneficiem/ sa profitam la maxim de ea.

Spuneam de o invitatie, valabila pentru tine, in oricare dintre categoriile sociale sau profesionale te-ai incadra. Este o invitatie la progres, la o cunoastere mai deplina a acestei conditii umane despre care vorbeam si la o cunoastere a limitelor in care ne ducem existenta. Cunoastere, pentru ce?, poate te intrebi. Cunoastere pentru a le putea depasi. O incursiune in modalitatile si sansele pe care le avem la dispozitie pentru a inlatura aceste limite sau pentru a le impinge mai departe.

Suportul pe care il vom folosi in scopul acestui progres este materialul folosit pentru a pregati mii de oameni in fiecare an, de peste 60 de ani incoace, in devenirea lor ca si oameni de succes, oameni cu impact. Plecat din New York in anii '30, a ajuns in toata lumea, pana astazi. Poate ca ai auzit de cel care a inceput toata aceasta miscare sau nu. Nu este o miscare religioasa sau politica. Este o miscare a rotitelor omului, pentru a-l trezi si a-l impinge afara din limitele intre care isi duce existenta. Este vorba despre Dale Carnegie (1888- 1955) si cartea care a facut inconjurul lumii, "Secretele succesului".

Pentru cei carora le plac "cum-urile", cartea poarta impreuna cu titlul explicatia "Cum sa va faceti prieteni si sa deveniti influent".

Daca iti place, poti sa iti imaginezi ca pentru 3 luni de acum inainte, esti inscris la unul din cursurile Institutului Dale Carnegie.

Te invit ca impreuna cu mine sa citesti aceasta carte, sa nu te multumesti cu frame-ul pe care o sa il public in fiecare saptamana, sa iti doresti mai mult.

Nu, nu este o carte magica, desi iti poate schimba viata, daca raspunzi provocarilor autorului.

Te-ai saturat sa gandeasca altii pentru tine?
Vrei ca ceilalti sa inteleaga corect mesajul si ideile pe care le transmiti?
Iti doresti sa fii sigur pe tine, ferm in situatiile critice din viata profesionala, relationala si sociala?
Vrei sa ai castig de cauza ori de cate ori te afli intr-o situatie de negociere cu cineva?
Vrei relatii de calitate si sa manuiesti arta rafinata de a te intelege cu oamenii in mediul profesional, social, personal?

Cu totii ne dorim aceste lucruri. Nu doar pentru ca ne ajuta pe noi sa ne simtim bine in pielea noastra, dar pentru ca in acest fel obtinem stima, statut, respect din partea celorlalti; apreciere, cereri de ajutor si...chiar de prietenie as spune, avand in vedere contemporaneitatea :) Sunt dorinte innascute pe care vrem sa le indeplinim, pentru a fi satisfacuti. Daca traim pozitiv raspunsurile la intrebarile de mai sus avem si beneficii materiale. Spre exemplu, John D. Rockefeller spunea:

"Abilitatea de a te descurca cu oamenii se poate cumpara in aceeasi masura ca o marfa precum zaharul sau cafeaua. Iar eu voi plati mai mult pentru acea abilitate decat pentru oricare alt lucru aflat sub soare."

Ce spui? Nu-i asa ca iti doresti sa pretuiesti si mai mult decat o faci in acest moment? Toti ne dorim, pentru ca limita...este sus, sus de tot!

Poti. Toti putem. Celebrul profesor de la Universitatea Harvard, William James, a notat si el acest lucru: "Comparativ cu ceea ce putem fi, suntem doar pe jumatate constienti. Nu utilizam decat o mica parte a resurselor noastre fizice si mentale. Pentru a face o afirmatie generala, individul uman traieste cu mult intre limitele sale. El poseda diferite tipuri de forte, pe care , de obicei nu reuseste sa le foloseasca."

" De obicei." De foarte multe ori, obiceiurile ne tin pe loc, ne limiteaza. Iesind din obicei, din regula, din turma, noi putem sa pretuim mai mult: in ochii nostri si ai semenilor. Dar nu vizionand niste materiale despre dezvoltare personala, nici citind serii intregi de carti motivationale. "Marele scop al educatiei nu e cunoasterea, ci actiunea." , a afirmat Herbert Spencer.

La concluzie ii dau cuvantul celui care detine locul I in literatura motivationala: "Iar aceasta este o carte de actiune" - Dale Carnegie (1936)

Te invit sa actionam impreuna, pentru binele nostru si al celor din jurul nostru. "Unde-s doi, puterea creste!" Iti vei multumi mai tarziu!

Iti multumesc si eu acum pentru timpul acordat si pentru ca impartasesti cu noi gandurile tale legate de cele scrise mai sus, in sectiunea de comentarii!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu