marți, 7 iulie 2015

Formula celor şapte paşi în stabilirea şi îndeplinirea obiectivelor

Bine v-am găsit!

În această săptămână vă invit să discutăm şi să învăţăm cum să ne făurim visuri măreţe şi cum să le stabilim ca obiective majore ale vieţii noastre.
Să începem prin a ne gândi ca suntem o capodoperă, o persoană unică, pozitivă, responsabilă, cu putere de decizie şi care poate realiza tot ceea ce îşi propune. Să ne asemănăm cu o capodoperă închisă în marmură care trebuie şlefuită şi cioplită pentru a dezveli varianta desăvârşită.

Făureşte-ţi visuri ambiţioase şi, pe măsură ce visezi, vei deveni precum visezi. Viziunea ta este promisiunea a ceea ce vei dezvălui în final.” (John Ruskin)

Este necesar să ne impunem un obiectiv si anume să devenim atât de încrezători, curajoşi, puternici şi decişi încât să ne putem stabili orice ţel având încredere totală că putem învăţa orice este nevoie şi putem face orice pentru a-l atinge în final.

Ce trebuie să facem? Să ne făurim visuri măreţe şi astfel să devenim de neoprit. Deoarece cu cât visurile noastre sunt mai mari cu atât mai mari se vor dovedi obiectivele pe care le vom atinge.

Legea Corespondenţei are următorul principiu: dacă putem vizualiza cu claritate pe dinăuntru, vom putea cu siguranţă să experimentăm şi în exterior acel sentiment sau dorinţă. Practic, cu cât ne clarificăm mai intens scopul în interior cu atât îl vom putea exterioriza cu uşurinţă ca şi cum ar fi realizat.

Aceasta o putem realiza doar prin exerciţiu şi repetare. Să vizualizăm scopul nostru frecvent şi să reuşim să-i oferim o imagine cât mai clară tocmai pentru a-l îndeplini.
Vă invit din nou la exerciţiu! Stabiliţi-vă obiectivul major şi încercaţi să-l vizualizaţi zilnic. Vă puteţi alege un moment al zilei în care credeţi că puteţi să realizaţi acest exerciţiu. Este important să ne vizualizăm obiectivul pentru că aceasta ne determină să găsim mijloace şi metode pentru a-l îndeplini. Astfel, vom fi mai aproape de el în fiecare zi.

Acest lucru este posibil atunci când renunţăm la credinţele auto-limitative şi reuşim să ne definim viziunea ideală a viitorului. Aceste credinţe auto-limitative nu fac decât să ne îngrădească atât gândirea cât şi acţiunile noastre. Putem să ne eliberăm de aceste limitări şi să le depăşim prin crearea unei Liste Ideale: să trecem pe hârtie cum ne-am dori să fim şi toate lucrurile pe care ni le-am dori vreodată dacă nu am avea nici un fel de limitare. Prin acest exerciţiu exteriorizăm dorinţa pentru un anumit lucru şi poate chiar abilitatea de a realiza acel lucru.
Odată ce această Listă Ideală este realizată următorul pas este să ne stabilim ţelurile pentru a îndeplini viziunea ideală a viitorului nostru. Brian Tracy consideră că drumul spre succes este garantat atunci când ne stabilim un plan de acţiune şi îl urmăm.

Pentru a-l urma Brian Tracy ne propune Metoda celor şapte paşi care vizează stabilirea şi îndeplinirea oricărui obiectiv. Aceasta este o formulă dovedită şi puternică care ne poate ajuta în atingerea scopului şi în final, pentru a ne schimba viaţa.



Pasul unu: Hotărăşte exact ce îţi doreşti

Să ne stabilim un obiectiv real care să fie clar, specific şi măsurabil şi care să se încadreze într-o perioadă de timp. Una dintre cele mai importante responsabilităţi ale vieţii adulte este aceea de a hotărî exact ceea ce ne dorim în fiecare domeniu al vieţii noastre. Din moment ce avem obiective clare putem face aproape orice. Vom şti exact ceea ce ne dorim şi nu vom mai avea răbdare să desfăşurăm activităţi care să ne îndepărteze de la acest plan.

Pasul doi: Scrie-ţi obiectivele

Să ne scriem pe hârtie obiectivele. Aceasta ne ajută să ne intensificăm credinţa şi să ne adâncim convingerea că scopurile noastre sunt posibile pentru noi. Iar actul de a le nota ne conferă sentimentul de control şi putere personală. Scrierea obiectivelor ne determină să facem tot ceea ce este necesar pentru a le îndeplini pentru că în acest fel reuşim să le vizualizăm mai uşor şi mai concret.

Pasul trei: Fii dispus să plăteşti preţul

Este necesar să ne estimăm un preţ pe care va trebui să îl plătim pentru atingerea obiectivului. Să ne gândim realist că pentru tot ceea ce ne dorim există un preţ. De exemplu trebuie să depun mai mult efort pentru a performa la locul de muncă. Cum? Să stabilim: trebuie să lucrez în plus, să încep mai devreme sau să rămân mai târziu.
Acest preţ trebuie plătit în întregime şi în avans. În concluzie, trebuie să semănăm înainte de a culege şi să oferim înainte de a primi.
Pasul patru: Întocmeşte un plan detaliat

Un plan de acţiune îţi oferă o pistă pe care să alergi.” (Brian Tracy)
Trebuie să realizăm cât este de important să ne schiţăm un plan de acţiune. El conţine lista de lucruri pe care va trebui să le facem pentru a ne îndeplini obiectivul. Este important să ne stabilim priorităţile şi succesiunea evenimentelor. Prin realizarea acestuia ne creştem nivelul de încredere şi ne intensificăm dorinţa de a ne atinge obiectivul.

Pasul cinci: Acţionează conform planului tău

Credinţa fără fapte este moartă”
Pasul cinci deja cuprinde acţiunea. Să acţionăm conform planului stabilit imediat chiar dacă poate ni se pare mărunt lucrul pe care îl facem. Acesta ne apropie de obiectivul nostru. Prin acţiune ne demonstrăm seriozitatea şi determinarea în atingerea scopului.

Pasul şase: Realizează ceva în fiecare zi

Să întreprindem zilnic ceva ce să ne aducă mai aproape de obiectivul nostru. Iar, pentru a ne menţine curajul, încrederea şi auto-motivaţia trebuie să facem zilnic ceva care să ne confere sentimentul de progres. De aceea este important să nu ne oprim.

Pasul şapte: Să nu renunţi niciodată

Trebuie să ne hotărâm de la început că nu vom renunţa niciodată să acţionăm conform planului nostru. Să fim hotărâţi să continuăm indiferent de obstacolele şi eşecurile pe care le vom experimenta. Doar disponbilitatea, hotărârea şi perseverenţa ne vor garanta, în final, succesul.

Trebuie să conştientizăm că orice vis îl putem împlini dacă ne stabilim un scop şi un plan de acţiune pentru a-l atinge.
Până săptămâna viitoare vă invit să vă gândiţi care este obiectivul vostru şi cum îl puteţi realiza. 
Să avem curajul să visăm şi să acţionăm pentru a ne schimba gândirea şi viaţa!

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:

Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Personal Assistant
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Responsabil Marketing
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Domeniul Financiar:
Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Director Financiar.

Până atunci vă doresc numai bine şi visuri măreţe!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu