marți, 14 iulie 2015

Metode și strategii pentru a fi o persoană de succes

Bine v-am găsit!

Sper că vă găsesc sănătoși cu obiectivele majore stabilite și cu pofta de a învăța cum să deveniți o persoană de succes.

Astăzi doresc să discutăm şi să învăţăm anumite metode, tehnici şi strategii simple, practice şi dovedite, utilizate de oamenii cu rezultate deosebite în multe domenii, care au realizat mai mult decât au crezut vreodată. Brian Tracy ne îndeamnă să cunoaştem şi să ne însuşim aceste metode şi tehnici de la cei care au reuşit deja. Să analizăm acţiunile lor şi să acceptăm un stil de abordare diferit pentru a ne schimba gândirea şi viaţa.
În felul acesta vom învăța cum să ne depășim granițele gândirii convenționale, limitate și cum să ne intensificăm dorințele și ambițiile pentru a reuși să ne îndeplinim orice obiectiv stabilit vreodată.

Atunci când ne hotărâm să ne schimbăm viața și să reușim de fapt, ne hotărâm să muncim mai mult pentru a câștiga mai mult. Implicit, acest drum ne va duce sigur spre succes. Brian Tracy ne mărturisește metodele și traseul său spre reușită. Haideți să cunoaștem împreună metodele propuse de Brian Tracy în Capitolul 4 - Hotărăște-te să devii bogat.

Schimbarea creează noi oportunități
Tot ceea ce ne înconjoară este în continuă schimbare. Inclusiv noi ca persoane ne schimbăm permanent prin acțiunile noastre diferite. Un lucru bun este că fiecare schimbare aduce cu ea noi oportunități și posibilități pentru a ne atinge obiectivele. Nu avem control asupra vitezei de schimbare dar putem alege să o înfruntăm și să fim stă pânul schimbării și nu victima sa. Cum putem face acest lucru? Putem să-i facem față și să fim stăpâni ai propriilor acțiuni. Trebuie doar să o acceptăm și să profităm de oportunitățile oferite de aceasta.

Legea Cauză-Efect
Principiul de Cauzalitate a lui Aristotel a fost unul din principiile care m-au ghidat până în prezent. Mă bucur să-l regăsesc și prin metodele și tehnicile lui Brian Tracy.
De fapt ce reprezintă acest concept? Faptul că există cauze specifice fiecărui efect din viața noastră și că totul se întamplă cu un motiv. Nimic nu este întâmplător și nimic nu este determinat de noroc. Norocul este o noțiune atât de vagă. Nu putem afirma că oamenii care au muncit mult pentru a fi independenți financiar și de succes au avut noroc. Este nefiresc! Ei au muncit și au aplicat anumite strategii. Au făcut eforturi suplimentare, au muncit mai mult decât alții și au reușit. Nu a fost noroc și nu a fost cauză fără efect. Este bine atunci când ne hotărâm să ne schimbăm să conștientizăm acțiunile persoanelor de succes în domeniul vizat și să le urmăm exemplul.

Învață de la experți
Nu există o cheie a succesului ascunsă pe care va trebui să o descoperim, ci trebuie să adoptăm şi să învăţăm din strategiile oamenilor care deja au rezultate deosebite şi succes într-un anumit domeniu. Fiecare a acționat conform unui plan. Dar primul lucru și cel mai important este că aceștia fac lucrurile diferit față de oamenii obișnuiți.
La fel putem acționa și noi. Să începem din locul în care ne aflăm și treptat să ne schimbăm. Schimbarea poate veni puțin câte puțin, dar este important, cum am discutat și săptămânile trecute, să facem în fiecare zi câte un progres pentru a ne atinge obiectivul.
Brian Tracy afirmă faptul că: „câștigarea banilor este o abilitate. Reprezintă o îndemânare, care poate fi învățată de către oricine.”

Anularea miturilor
Mulţi dintre noi avem idei sau credinţe fixe despre noi înşine şi despre bani, convingeri care într-un final ne trag înapoi. Ele pot fi complet neadevărate și astfel nu fac decât să ne micșoreze șansele. Trebuie să le anulăm și să renunțăm la acestea pentru a ne putea clădi drumul spre succes și performanță.

Pentru a realiza ceva ce nu ai mai realizat până atunci, va trebui să gândești în moduri în care nu ai mai gândit până atunci.” (Brian Tracy)

Principiul realităţii
Orice este cu putinţă atunci când suntem realiști. Conform principiului realităţii trebuie să ne confruntăm cu lumea așa cum este, nu cum ne-am dori noi să fie. Nu putem să ne dorim să câștigăm la loterie! Este un lucru incert. Trebuie să fim complet sinceri cu noi înșine și să ne dorim lucruri realizabile. Lucruri pentru care putem munci pentru a le avea. Putem să ne dorim să fim avocat sau medic și să urmăm pașii acelora care deja au reușit și au un renume.

Îţi creezi propriul noroc
Legea probabilităţii stipulează că există o probabilitate ca orice să se întâmple. După cum discutam și mai sus nu putem vorbi de noroc! Fiecare om își croiește „norocul”. Scopul fiecăruia dintre noi trebuie să se axeze pe creșterea substanțială a probabilităților. Adică să facem cât mai multe lucruri pentru a ne atinge obiectivul. Cu cât ducem la bun sfârșit mai multe lucruri diferite care ne pot ajuta să ne atingem scopul, cu atât este mai probabil că vei face lucrul potrivit la momentul oportun.

Eşti răspunzător
Această tehnică este simplă și ușor de înțeles. Trebuie să acceptăm că tot ceea ce vom deveni vreodată va depinde în întregime de noi. Suntem răspunzători pentru faptele noastre. În final, nimeni nu va face nimic în locul nostru. În fiecare zi datorită evoluției informațiilor si a tehnologiei apar oportunități din ce în ce mai multe. Misiunea noastră este să le găsim sau să le creem pentru noi înșine. Acest lucru ne va diferenția de ceilalți.

Numitorul comun al oamenilor de succes este munca
Muți dintre cei care au reușit cu adevărat într-un domeniu sau altul au început cu bani puțini sau deloc. Dar calitatea cea mai importantă a acestora prin care se explică și reușita lor a fost obiceiul de a munci foarte mult.
Pentru a reuși trebuie să muncim mai mult trebuie să nu ne irosim timpul destinat muncii cu activități cu valoare redusă. Este important să ne dedicăm activităților cu valoare și prioritare. Doar prin asemenea acțiuni putem aduce valoare companiei în care lucrăm. Productivitatea crescută și eficiența conduce la salarii mai mari și la mai multe oportunități.
Săptamâna viitoare ne vom continua această discuție asupra cum ne putem spori eficiența la locul de muncă pentru a ne atinge obiectivul. Voi prezenta și explica în continuare metodele propuse de Brian Tracy în acest capitol.


Până atunci vă doresc numai gânduri bune și eforturi sporite!

Pentru aceia dintre dumneavoastră care în momentul de față sunt în căutarea unei noi oportunități profesionale, mai jos puteți regăsi o scurtă descriere a celor mai recente posturi pe care noi le avem disponibile. Poate pentru dumneavoastră sau pentru unul din prietenii dumneavoastră, unul dintre anunțurile de mai jos reprezintă un prim pas spre o schimbare profesională.


În domeniul ingineriei:

Pentru o fabrică din Sibiu ce se va deschide în curând, pentru departamentul de Dezvoltare, suntem în căutarea unui Dezvoltator Hardware și a unui Inginer Proiectant

Pentru o fabrică din Sibiu ce produce cabine folosite in constructia autovehiculelor si a utilajelor suntem în căutare de Ingineri proiectanți

Pentru o companie din domeniul automotive din Baia Mare, suntem în căutarea unui Director Tehnic, care să se alature echipei.



În domeniul vânzărilor:


Pentru orașul Cluj, suntem în căutarea unui Reprezentant de vânzări, o persoană pasionată de acest domeniu care interacționează ușor cu cei din jur și are experiență în vânzarea de servicii.

Dacă sunteți din Sibiu și sunteți o persoană activă și reușiți să legați relații de lungă durată cu clienții dumneavoastră, am fi bucuroși să discutăm mai multe detalii despre un post de Reprezentant de Vânzări pentru Job Connect. Suntem în căutarea unei persoane care să facă serviciul nostru de recrutare mai cunoscut.

Sunteți vorbitor de limbă germană și sunteți obișnuit să o folosiți în contactul telefonic cu potențiali clienți? Căutăm o persoană care să facă Telesales în limba germană și să ne ajute să facem mai vizibil serviciul nostru de recrutare în rândul angajatorilor din Germania.

Alte posturi interesante în domeniul vânzărilor sunt disponibile în mai multe zone din țară (Zonele de Sud, Centru, Nord, Nord-Est). Suntem în căutare de Reprezentanți de vânzări în domeniul electric

Alte domenii:

Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Personal Assistant
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Responsabil Marketing
Pentru o companie de vânzare de produse online, cu sediul în Germania, suntem în căutare de Specialisti SAP si Dezvoltatori SAP.

Dacă aveți experiență în activitatea de motostivuitorist, aveți cunoștințe de operare calculator și doriți să faceți parte dintr-o echipă în cadrul unei fabrici din Sibiu ce activeaza în domeniul automotive, atunci vă invit să citiți mai multe informații despre postul de Stivuitorist

Pentru activitate de dactilografiat - transcriere texte după dictare, dorim să intrăm în contact cu buni cunoscători ai limbii germane. 
Domeniul Financiar:
Dacă sunteți o persoană pasionată de cifre și aveți experiență în domeniul financiar și controlling în cadrul unei fabrici, atunci vă invit să lecturați informațiile despre postul de Referent Financiar și Controlling
Pentru o companie cu experienta in domeniul investițiilor si dezvoltării imobiliare suntem în cătarea unui Director Financiar.

Un comentariu:

  1. Felicitari !! Un articol bine scris ce puncteaza principalele aspecte pentru aceia dintre noi ce intampinam probleme in a duce la indeplinire un obiectiv.
    Mi-au placut in mod deosebit capitolele Schimbarea creează noi oportunități, Legea Cauză-Efect, Anularea miturilor si Eşti răspunzător. Incurajez ca acest articol sa fie citit de cat mai multi , astfel incat poate fi un suport teoretic in pregatirea noastra.

    Astept cu nerabdare urmatorul articol si mult succes in continuare !

    De asemenea, mi-ar placea sa gasesc in viitoarele articole mai multe informatii despre obiectivele SMART.

    Ramona

    RăspundețiȘtergere