joi, 14 ianuarie 2010

De ce nu imi gasesc un job?!

Ai acumulat cunostinte teoretice solide, ai si experienta in domeniu, consideri ca si abilitatile te avantajeaza dar totusi cauti de anul trecut un loc de munca si nu l-ai gasit. Ce se intampla de nu reusesti?
Draga candidat care te afli in cautarea unui job sunt cateva resurse de care dispui si care trebuie valorificate pentru a-ti creste vizibilitatea in fata angajatorului. Stiu ca incerci sa intri pe piata locurilor de munca dar nu fa din asta un job!
Daca ai finalizat studiile, ai fost disponibilizat, compania in care ai activat nu a mai avut putere financiara ia-ti cateva zile libere in care sa te gandesti si sa planifici ceea ce vrei sa faci cu viata ta profesionala. Primul pas pe care este indicat sa-l faci atunci cand iti cauti un job este acela de a-ti insusi o atitudine potrivita, caracterizata prin entuziasm, perseverenta si dorinta de relationare.
Celelalte etape decurg de la sine. Foloseste-te de cele 3 metode: ABORDARE DIRECTA, NETWORKING SI MARKETING si prezinta-te angajatorilor! Daca exista companii ce promoveaza anumite joburi si acestea nu te cauta, cauta-le tu pe ele intocmindu-ti o lista cu cele in cadrul carora vrei sa activezi!
Suna-ti prietenii, cunostintele si conexiunile din reteaua sociala! Spune-le ce job vizezi si roaga-i sa dea mai departe informatia. Motivatia ta poate ajunge pe biroul sefului de departament in care vrei sa lucrezi!
Vinde-ti imaginea cat mai bine prin CV, Scrisoare de intentie si mesajul transmis angajatorului!

Sunt Gabriela DOSPINESCU si va astept sa parcurgem pasii modelului Job Connect care va pot ajuta in gasirea unui loc de munca in cadrul workshopului "Invata cum sa ai atitudinea potrivita pentru a-ti gasi un job!" in data de 23.01.2010.






Bookmark and Share

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu